Lover å løse telefonsvarersyndromet

Framtidens kraftige mobiltelefoner åpner for kreativ konvergent programvare. Det nye selskapet Teltier lover å løse telefonsvarersyndromet.

Framtidens kraftige mobiltelefoner åpner for kreativ konvergent programvare. Det nye selskapet Teltier lover å løse telefonsvarersyndromet.

Teltier Technologies ble stiftet i februar i fjor, og beskriver seg selv som en "global oppstart med god tilgang på kapital". Deres representant i Europa, Joakim Fjalling, holder selvfølgelig til i Stockholm, nær de legendarisk kreative trådløse utviklingsmiljøene i Kista.

- Det vi søker å gjøre, er å bidra med løsninger knyttet til problemstillingen "presence and availability", altså tilstedeværelse og tilgjengelighet, forklarer Fjalling til digi.no.

- Mobiltelefonen lar oss nå hver person direkte, men når vi skal kontakte folk, opplever vi stadig at det eneste vi treffer, er en svarer.

Fjalling demonstrerer en løsning som i dag er tilpasset mobiltelefoner og ringende PDA-er med Intels XScale-prosessor. Suiten iConnect kan tilbys som tjeneste fra operatører, og fordrer en egen klient på brukerens mobil eller PDA.


- Tjenesten lar deg sjekke på forhånd om den du skal ha tak i er tilgjengelig, før du ringer. Hvis telefonen er slått av, vises et rødt ikon. En bruker kan også hake seg av som utilgjengelig, eller bare tilgjengelig for viktige henvendelser. Hos andre vises dette med rødt eller gult ikon, mens grønt ikon viser at man gjerne tar i mot telefonhenvendelser. Hvis noen du trenger å få tak i, ikke er tilgjengelig, kan du varsles straks vedkommende gjør seg i stand til å ta telefonen.

En egen funksjon, kalt iConference, gjør det mulig å sette opp telefonkonferanser på en særs enkel måte.

- Du bare haker av på kontaktlisten dem du vil skal delta. Sa trykker du på "ring"-knappen.

Skjermbildet ovenfor viser hvordan dette gjøres. Alle fem i salgsavdelingen som er tilgjengelige for telefonhenvendelser, blir straks med på konferansen.

Teltier har nylig avtalt med Intels nye optimeringssenter for PDA-programvare i Kista, at applikasjonene skal gjennomgås med tanke på full og effektiv utnyttelse av XScale-arkitekturen.

Til toppen