FORBRUKERTEKNOLOGI

Lover bedre sikring av Mozilla-tillegg

En ny, men forsinket utgave av Mozillas Add-on-nettsted innfører en ny godkjennelses-prosess av tillegg.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. feb. 2007 - 13:53

Mozilla skulle opprinnelig ha kommet versjon 3.0 av selskapets Add-on-nettsted, også kjent som AMO, i forrige uke. Lanseringen er blitt utsatt flere ganger de siste dagene på grunn av tekniske problemer, blant annet når det innhenting av språkdata. Den nye versjonen av tjeneste gjør at brukerne kan få presentert sidene på flere språk enn engelsk. Dette inkluderer blant annet dansk. Men ting som har fungert godt i testmiljøet, har ikke virket i produksjonsmiljøet. Det loves nå at 3.0-versjonen vil lanseres denne uka.

Den kanskje viktigste nyheten med de nye sidene, er likevel en solid opprydding blant de flere tusen tilleggene til Firefox, Thunderbird, Seamonkey og Sunbird som nå finnes i oversikten. Mange av disse tilleggene er ikke blitt videreutviklet på lang tid.

Mozilla har for lengst begynt en vurderingsprosess av de mest populære tilleggene på nettstedet. De som blir godkjent, vil bli tilgjengelige i det offentlige området. Nye tillegg og tillegg som ikke holder mål, blir likevel tilgjengelige fra et "sandbox-område", inntil utvikleren selv eller andre foreslår at tillegget eller nye versjoner av dette skal vurderes av Mozilla. Prosessen er illustrert nedenfor.

En testversjon av den nye Add-on-tjenesten er tilgjengelig her.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.