Lover billigere drift for nye bedriftsskrivere

Ny teknologi og bruksbasert prising gjør HPs nye bedriftsskrivere rimeligere å bruke.

Lover billigere drift for nye bedriftsskrivere

Ny teknologi og bruksbasert prising gjør HPs nye bedriftsskrivere rimeligere å bruke.

HP har lansert to nye flerfunksjonsskrivere for bedriftsmarkedet: CM8060 og CM8050. Begge drives av selskapets nye printmotor Edgeline Technology, som det skal ha kostet 1,4 milliarder dollar å utvikle. Samtidig med de nye maskinene tilbys tjenester og løsninger for å hjelpe bedriftskunder til å få mest mulig ut av sine kombinerte skrivere og kopimaskiner.

HP lover at de nye maskinene, med de nye løsningene og tjenestene, skal kunne redusere utgiftene forbundet med intensiv bruk av fargeutskrifter og fargekopiering med opptil 30 prosent.

Målgruppen for de nye maskinene er volumutskrifter: HP regner med at de kan i stor utstrekning vil kunne erstatte for eksempel trykking av brosjyrer og liknende materiale. Markedsmessig, innebærer dette at HP bevisst satser på å erobre andeler av markedet der Xerox hittil har vært praktisk talt enerådende.

Interessant nok, er CM8060 og CM8050 blekkskrivere. Forskjellen mellom dem er utskriftshastigheten, ellers er alt likt. 8060 lover sorthvitt i 60 sider per minutt, og farge i 50 sider per minutt. 8050 er noe tregere: henholdsvis 50 sorthvittsider og 40 fargesider per minutt.

Begge har en 10 tommers fargeskjerm som brukergrensesnitt, og en egenskap kalt AutoNav: Hvis det oppstår et problem, får brukeren et varsel, og veiledning i hvordan det skal løses. Veiledningen kan omfatte en video og trinnvise instruksjoner gitt fra betjeningsskjermen, utfylt av små interne lamper som lyser opp områdene inne i maskinen der det fordres et inngrep.

Den nye prismodellen til HP innebærer at man kan betale for skriverne etter bruk av henholdsvis profesjonelle farger, kontorfarger og sorthvitt. Ulike typer serviceavtaler, direkte eller gjennom partnere, tilbys.

Til toppen