Lover enklere utvikling av mobil multimedia

Intel annonserte mandag en ny og forbedret utgave av selskapets multimedieteknologi for mobile enheter.

Intel annonserte mandag en ny og forbedret utgave av selskapets multimedieteknologi for mobile enheter.

Intel lover at Wireless MMX2 skal gi brukere av mobile håndsett en bedre multimedieopplevelse, inkludert klarere grafikk, raskere video og mer effektivt strømforbruk.

Wireless MMX2-teknologien tilbyr ifølge Intel avansert funksjonalitet for å forenkle utviklingen av funksjonsrike applikasjon for lyd, video, grafikk og tale, og skal gjøre det raskere for utviklere å tilby løsninger for dette til mobile brukere. Wireless MMX2 skal støtte en rekke standarder for lyd, video og grafikk.

- Vi vil alle ha en høykvalitets lyd- og videoopplevelse på våre mobile håndsett, men det kan være kostbart og tidkrevende å utvikle disse tjenestene. Intels Wireless MMX2-teknologi forenkler designet av kompliserte multimedieapplikasjoner, noe som gjør det mulig for mobilprodusenter og -operatører å levere innovative tjenester og avansert innhold, sier Mark Casey, daglig leder for Applications Processor Business Unit ved Intels Cellular Handheld Group.

Wireless MMX2-teknologien skal være tilgjengelig for framtidige plattformer basert på Intels XScale-teknologi. Wireless MMX-teknologien har en 64-bits arkitektur som støtter SIMD-prosessering (Single Instruction Multiple Data), men skal være fullt kompatibel med forrige Wireless MMX-generasjon.

Utvikling av applikasjoner basert på Wireless MMX2 skal foregå på en velkjent måte som lar utviklerne bygge videre på deres eksisterende kodebase gjennom vanlige verktøy som assembler og debugger.

Wireless MMX2-instruksjonene vil også støttes av Intel Integradet Performance Primitives (Intel IPP), slik at utviklere som allerede benytter Intel IPP i forbindelse med applikasjoner, automatisk vil kunne dra nytte av forbedringene Wireless MMX2-teknologien bringer med seg.

Til toppen