Lover fremdeles gratis musikk med reklame

Gratis musikk med reklame skulle løse piratproblemet, men lanseringene uteblir.

Lover fremdeles gratis musikk med reklame

I en desperat kamp mot piratkopiering, gikk ryktene i fjor om at de store plateselskapene skulle ha innsett at det måtte radikale grep til. Mange arbeidet derfor med en gratis-modell: La forskjellige nett-tjenester kjøpe musikken til spott-pris og dele den ut gratis mot brukerne så på reklame.

Minst tre tjenester var på vei og selskaper som Sony BMG og Universal signerte avtaler. Men siden har det blitt stille og nå ser den høysest profilerte aktøren, Spiralfrog, ut til å være i akutte penge-problemer.

digi.no omtalte Spiralfrog, Qtrax og Mashboxx har ikke fastsatt noen lanseringsdatoer, men alle tjenestene hevder at de snart skulle åpne. Men fremdeles er alle enten lukket test-fase eller det har blitt stille. Ingen av tjenestene har åpnet da digi.no sjekket i dag.

Og nå kan Spiralfrog være i ferd med å gå tom for penger. Selskapet har mistet tidligere høyt profilerte leder, men gir ikke opp. Til tross for pengemangel viser det seg at Spiralfrog vurderer å gå på børs. Selskapet lever nå delvis på lån, blant annet fra ledelsen, skriver Cnet.

Her finner du Spiralfrog, Qtrax og Mashboxx.

Les mer om: