Lover full sikkerhet til alle fremover

Microsoft Norge medgir at å stenge piratbrukere ute fra oppdateringer er en dårlig ide.

Microsoft Norge medgir at å stenge piratbrukere ute fra oppdateringer er en dårlig ide.

Microsoft offentliggjorde i går at selskapet tar frem storsleggen mot alle verdens piratbrukere av Windows. Til sommeren er det slutt på nedlastninger dersom man ikke har en ekte lisens.

I følge Cnet vil systemet tre i kraft i tre test-land, blant annet Norge, allerede 7. februar.

    Les også:

Men foreløpig gjelder dette bare manuell nedlastningen av oppdateringer. Automatisk oppdatering vil fremdeles – merkelig nok – være tilgjengelig for alle.

– De fleste bruker automatisk oppdatering, skal dette ha en effekt for Microsoft, må de også stenge denne hovedveien, sier Snorre Fagerland, virusanalytiker i Norman, til digi.no.

Og stenger Microsoft oppdateringer for alle piratbrukere, vil ikke det bare ramme piratbrukerne, påpeker Fagerland. En full stengning av oppdateringer vil få store konsekvenser for Internett og alle verdens PC-brukere, konkluderer han.

Dette er Microsofts norske Windows-direktør, Fredrik Gørrissen, enig i.

- Det er bare tilleggene og utvidelsene av Windows som vil kreve en lisenssjekk. Vi har nettopp på grunn av hva Norman advarer mot her valgt å holde sikkerhetsoppdateringer tilgjengelig for alle, også piratbrukere, forteller Gørrisen til digi.no.

På spørsmål om Microsoft lover dette i en gitt tidsperiode eller om det kan komme endringer på dette løftet i nær fremtid, svare Gørrisen at Microsoft lover.

Til toppen