BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lover norsk nett-CRM innen jul

Beta av Microsoft Dynamics CRM 2011 er gjort tilgjengelig for alle.

10. sep. 2010 - 11:25

Kundepleieverktøyet til Microsoft, Dynamics CRM, er blant selskapets raskest voksende produkter i Norge, med en vekst på 89 prosent det siste året.

I går ble betautgaven av Dynamics CRM 2011 gjort tilgjengelig for alle, fra denne siden på Microsofts nettsted.

Verktøyet skal tilbys både som lokalt installert installasjon, og som nettjeneste. Microsoft Norge lover å ha norsk nett-CRM klar i slutten av 2010.

Brukergrensesnittet svarer til det i 2010-utgaven av Microsoft Office. Det loves «optimal integrasjon» med Outlook-klienten, og rollebasert brukergrensesnitt. Det er laget et nytt kontekstavhengig verktøybånd som slår inn når Outlook eller webklienten slår over til CRM-modus.

Andre forbedringer er knyttet til dialogbasert arbeidsflyt (egentlig en slags veiviser for ulike påfølgende oppgaver), grafisk visualisering og sanntidsoppdaterte dashbord. Det skal videre være nye muligheter for samhandling gjennom løsninger i nettskyen, integrasjon med Windows Azure, og ferdig dokumentbibliotek som er integrert med Microsoft Sharepoint.

Ifølge Microsofts norske CRM-blogg skal beta-fasen vare fram til desember. Detaljer om pakker og priser annonseres i midten av oktober. I desember slippes den endelige versjonen av CRM Online (Release to Web, RTW). Dette representerer samtidig også RC-versjon («release candidate») versjonen av programvaren beregnet på å installeres lokalt. Global lansering er planlagt rett over nyåret. RTM versjonen («Release To Manufacturing») av lokal CRM slippes rundt 1. februar 2011.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.