Lover norsk Windows Media Center

Norske brukere skal få stue-PCer med Windows XP Media Center og norsk TV-guide i år.

Norske brukere skal få stue-PCer med Windows XP Media Center og norsk TV-guide i år.

Stue-PCer, mediesentre eller HTPC-er, som de også kalles, fikk i fjor mye oppmerksomhet, blant annet her i digi.no. Utvalget av programvare som gir slik funksjonalitet, er stort.

I de fleste tilfeller brukes mediesentre til å ta opp og å spille av video og lyd. De er gjerne koblet til både TV-en og TV-antennen - i tillegg til Internett. De kontrolleres ideelt sett med en fjernkontroll.

Også Microsoft har slik programvare som støtter dette, Windows XP Media Center Edition 2005 - en utvidet utgave av Windows XP, men denne har offisielt ikke vært i salg i Norge. Dette skyldes delvis at den ikke finnes på norsk, men minst like viktig, at den ikke er tilpasset det norske markedet, for eksempel med elektronisk programguide for TV-kanaler som er tilgjengelige i Norge og partnerskap med tjenesteleverandører innen betal-TV, musikk, foto og lignende.

    Les også:

I dag annonserte selskapet at Media Center Edition skal lanseres på 20 nye markeder innen slutten av 2005, i tillegg til i de tretten landene systemet tilbys i dag. Norge er med på listen over land Microsoft har publisert, det samme gjelder Danmark, Finland og Sverige.

Normalt vil Windows XP Media Center Edition 2005 selges ferdig installert på tilpassede PC-er, typisk utstyrt med ett eller flere TV-kort.

Til toppen