Lover store Windows Azure-nyheter

Microsofts nettsky får trolig med langt bedre Linux-støtte og nytt webrammeverk.

Lover store Windows Azure-nyheter
Bilde:

Microsoft skal i slutten av neste uke lansere det selskapet kaller en banebrytende oppdatering av nettskytjenesten Windows Azure. Dette skjer på kvelden den 7. juni under et arrangement i San Francisco, men en tilsvarende kunngjøring vil også bli gjort under NDC-konferansen som arrangeres i Oslo Spektrum på samme tid. I tillegg overføres Microsoft direkte fra det amerikanske arrangementet via denne siden.

Microsoft sier ingenting om hva nyhetene innebærer, men ZDNet-kommentatoren Mary-Jo Foley mener å vite hva som er det mest sentrale i oppdateringen.

Ifølge Foley er det særlig det to nyheter som er særlig interessante. Det ene er «Antares», som skal være kodenavnet på et hosting-rammeverk for webapplikasjoner som skal fungere på tvers av både Windows Azure og datasentre med private nettskyer. Webapplikasjonene som støttes, skal kunne skrives i mange ulike språk og baseres med mange ulike programvarestakker.

Den andre store nyheten er muligheten for å kjøre Linux i vedvarende virtuelle maskiner i Azure. Ifølge Foley kan Azure-kunder i dag kjøres Linux i Azure via VM-rollen (virtual machine), men den virtuelle maskinen mister alle lagrede data dersom den startes på nytt eller blir vilkårlig gjenvunnet av Azure. Det å kunne tilby virtuelle maskiner for Linux som er ikke-flyktige, gjør det mulig for Microsoft å konkurrere bedre mot Amazon Web Services. Ifølge Foley vil de vedvarende, virtuelle maskinene også gjøre det mulig for Azure-brukere å kjøre SQL Server eller SharePoint-server, samt applikasjoner basert på disse, i Windows Azure.

    Les også: