BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lover topp ytelse med hybrid harddisk

Denne gang fra OCZ, som ikke er gjerrig med flashminnet.

Den PCI Express-baserte, hybride harddisken RevoDrive Hybrid fra OCZ.
Den PCI Express-baserte, hybride harddisken RevoDrive Hybrid fra OCZ. Bilde: OCZ
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. sep. 2011 - 09:39

OCZ lanserte denne uken en hybrid lagringsenhet som kombinere egenskapene til både SSD-er og harddisker i én og samme enhet.

Enheten kalles for RevoDrive Hybrid PCI Express, og som navnet forteller, er den utstyrt med et PCI Express-grensesnitt i stedet for SATA, som har langt mer begrenset kapasitet. Det betyr også at den ikke egner seg for bærbare pc-er, men kan installeres i mange stasjonære maskiner og servere.

Selve lagringsenheten består av en SSD-del på 100 gigabyte og en harddisk på 1 terabyte. Dataene som benyttes oftest vil lagres på SSD-delen, men data som benyttes mindre hyppig blir oppbevart på harddisken. Dette styres av cachingprogramvaren Dataplex som følger med produktet.

Enheten støtter en båndbredde på opptil 910 megabyte per sekund og kan utføre opptil 120 000 IO-operasjoner i sekundet (4K random write).

Veiledende pris på RevoDrive Hybrid er 500 dollar.

Hybride harddisker er ikke noe nytt. I 2005 og i året som fulgte, var det mye interesse for slike enheter, men da de første kom på markedet, viste det seg at ytelsesgevinsten var heller liten. Det skal ha vært flere årsaker til dette, men den begrensede mengden av flashminne – typisk 128 eller 256 megabyte – har blitt trukket fram som den viktigste.

I dag er det trolig bare Seagate som tilbyr hybride harddisker, men også disse har langt mindre flashminne enn den nye enheten til OCZ.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.