BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lover tresifret millionbeløp til norsk bredbånd

Statsråd Grete Knudsen medgir at i dagens tempo så vil regjeringens bredbåndsmålsetning ikke nås. Nå lover hun et tresifret antall millioner for å øke bredbåndsetterspørselen.

Frode Eriksen
10. aug. 2001 - 13:04

Økt engasjement for å styrke bredbåndsetterspørselen i skolene, sykehusene og kommunene er blant regjeringens nye tiltak for å bidra til økt bredbåndsutbygging.

Regjeringens målsetning var at det skal eksistere gode markedstilbud om tilknytning til bredbåndsnett for alle grunn- og videregående skoler, folkebibliotek, sykehus og kommuneadministrasjoner innen utgangen av neste år, og til alle norske husstander i løpet av 2004.

Dette vil neppe bli nådd, konkluderer Norsk Telecom i en analyse utarbeidet på vegne av Nærings- og handelsdepartementet.

Norsk Telecom og telekomanalytiker Tore Aarønæs mener at knapt en tredel av norske kommuner vil ha tilgang til bredbåndsnett i løpet av 2002.

Knudsen sier at regjeringens målsetninger står ved lag, og lover nå å bidra til økt etterspørsel for å bidra til bredbåndsutbyggingen. For også i regjeringen er det nå en klar oppfatning at med dagens tempo så vil målene ikke nås.

Det er ennå ikke bestemt hvor mye penger departementet vil bidra med, og sier at regjeringen vil komme med en ny giv for å dytte på utbyggingen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.