Lover Windows Home Server-fiks til sommeren

Feilen i Windows Home Server som ødelegger en rekke filer, vil ikke bli fikset med det første.

Lover Windows Home Server-fiks til sommeren

Feilen i Windows Home Server som ødelegger en rekke filer, vil ikke bli fikset med det første.

I slutten av desember ble det kjent at en feil i Microsofts Windows Home Server kan føre til en del mye brukte, men likevel ikke så kjente filtyper kan bli ødelagt dersom de redigeres og befinner seg i en delt mappe på Windows Home Server.

Feilen skal være knyttet til en funksjon på serveren som gjør mulig å spenne en virtuell partisjon over to eller flere fysiske harddisker.

    Les også:

Microsoft har for lengst bekreftet feilen.

Windows Home Server er et serverprodukt rettet mot konsumenter og tilbyr i tillegg til fildeling til lokale PC-er, også løsninger for blant annet sikkerhetskopiering, publisering av websider og fjerntilgang.

I et nytt blogginnlegg skriver The Windows Home Server team at feilen bare berører en liten gruppe av brukerne, og at selskapet tror at de fleste vil være uberørte av feilen. Spørsmålet er om brukerne er villige til å ta den sjansen.

Det er nå to og en halv måned siden feilen ble oppdaget, men fortsatt er ingen feilfikse ferdig. Og de som venter på dette, bør ikke holde pusten.

I blogginnlegget heter det at selv om det er høyeste prioritet for Windows Home Server team å fikse feilen, så kan ikke en endelig feilfiks ventes før tidligst i juni i år.

I blogginnlegget heter det at Microsoft nå har god forståelse for hva som er problemet, men at feilen ligger på et så lavt nivå i operativsystemet at det vil kreve svært grundig testing. Deler av fiksen skal være ferdig kodet og testes nå internt. Denne testingen vil pågå i flere uker til.

Deretter vil en betaversjon gjøres tilgjengelig for eksterne brukere. Dette vil skje i løpet av noen måneder.

Reaksjonene på denne meldingen har ikke vært spesielt positive. En av kommentarene, undertegnet jayborseth, lyder som følger:

June! June? June?)^%#$%^%!!~!!! JUNE? You guys are crazy. This product will shrivel up and die by June if you don't release a fix sooner. Despite your claim that you "are aware of only a very small percentage of users" affected by the bug, there are likely MANY more unreported cases (me for instance), and by June the uproar and disappointment will be catastrophic.

Til toppen