Lovlig fildeling premieres på Kazaa

Deler du ut lovlige filer gjennom Kazaa, lover Altnet en skikkelig premie.

Deler du ut lovlige filer gjennom Kazaa, lover Altnet en skikkelig premie.

Sharman Networks, selskapet som står bak fildelingsprogramvaren Kazaa, vil i neste utgave, versjon 2.5, samarbeide med Brilliant Digital Entertainments datterselskap Altnet om å gi poeng til brukere som tilbyr harddiskplass og båndbredde for å distribuere legitimt innhold til andre brukere av Kazaa. Poengene skal kunne veksles inn i ulike premier.

Historien om Altnet og Kazaa går mer enn ett år tilbake da Altnets tjeneste ble lagt til som en del av Kazaa-programvaren, uten at brukerne ble informert om det på en skikkelig måte. Dette ga Altnet tilgang på ledig kapasitet hos brukerne uten at selskapet ga noe igjen. Slikt er ikke populært.

Sharman ventes å komme med en ny betautgave av Kazaa denne uken. Programvaren skal ifølge Wall Street Journal inkludere knapper for å lede brukerne til nye "kanaler", for eksempel hip-hop og spill. Altnet vil levere autorisert innhold i disse kanalene, slik at brukerne blir belastet for å laste ned spill, musikk og annet materiale. Men Altnet vil også gi Kazaa-brukere som tilbyr de legitime filene til andre poeng. Disse poengene skal kunne veksles inn i ulike premier.

Den nye Altnet-biten av Kazaa, som kalles Peer Points Manager, skal ifølge PCWorld.com installeres automatisk når brukeren installerer Kazaa. Men komponenten skal kunne avinstalleres etterpå.

Til toppen