BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lucent investerer 100 mill. i Sense

Sense Communications hemmelige internasjonale investor viste seg å være Lucent Technologies ved selskapets nye norske avdelingskontor, med tidligere Ascom- og Sense-sjef Matthias Peter som leder.

Frode Eriksen
5. okt. 1999 - 09:58

Lucent går inn med 100 millioner kroner hvorav vel 15 millioner er arbeidskapital og resten er finansiering av utstyr fra telegiganten. Selskapet blir nå en av de mest aktive partnerne for Sense sin nordiske og europeiske vekststrategi.

Lucent Norges nye sjef er Matthias Peter, som inntil mars selv satt som leder av gamle Sense sin virksomhet i Norge inntil konkursen. Han sier til Dagens Næringsliv at selskapet har stor tro på forretningsidéen til Sense. Peter sier at Senses store konkurransefortrinn er at selskapet kan bygge et moderne og kostnadseffektivt telenett helt fra starten.

Senses administrerende direktør, Nadir Nalbant sier at kontrakten med Lucent er en milepæl for selskapet.

I bytte for avtalen forplikter Sense seg til å benytte Lucent som leverandør når selskapet er konkurransedyktig, ved Sense sin europeiske ekspansjon.

Første mål for Nalbant nå er å etablere selskapets mobilprodukter. Før jul regner selskapet med å ta mobilavtaler på lufta med Telenor og Telia.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.