- Lukker ørene for IT-bransjen

IKT-Norge provosert av kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

- Lukker ørene for IT-bransjen
Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) får kritikk for ikke å lytte til IT-næringen. Bilde: Vidar Ruud/ANB/All Over Press

- Mandag er det i all hemmelighet et EU-ministermøte i Norge om bedre læreeffekt med bruk av IKT i utdanningen, sier en tydelig irritert Heidi Arnesen Austlid til digi.no.

IKT-Norge-direktøren liker dårlig at bransjeorganisasjonen ikke får delta på konferansen «Opening up education through technologies», som hun sier de oppdaget ved en tilfeldighet.

MISFORNØYD: - Vi fikk vite om konferansen ved en tilfeldighet. Når vi spurte om å få være med fikk vi blankt avslag, sier Heidi Arnesen Austlid som er direktør myndighetskontakt i IKT-Norge.
MISFORNØYD: - Vi fikk vite om konferansen ved en tilfeldighet. Når vi spurte om å få være med fikk vi blankt avslag, sier Heidi Arnesen Austlid som er direktør myndighetskontakt i IKT-Norge.

- Her skal man diskutere innovasjon og hvordan få til et felles løft på utdanning med bruk av teknologi, så blir verken forlagsbransjen, elevorganisasjoner, app-utviklere eller andre fra IT-næringen invitert. Jeg tror det skyldes en frykt for det som er kommersielt, fortsetter hun.

Den norske delegasjonen består kun av folk fra Kunnskapsdepartementet, deres underliggende utdanningsdirektorat, det statlige Senter for IKT i utdanningen, samt Utdanningsforbundet. Sistnevnte som eneste «eksterne» aktør.

- Nekter å prate

- Det er ekstra besnærende at jeg i et helt år har prøvd å få møte kunnskapsministeren for å diskutere samme tema. I debatt på Stortinget sier statsråd Kristin Halvorsen (SV) at hun personlig er veldig engasjert i dette, og så nekter hun å prate med næringen. Da får du ikke til innovasjon og fremdeles er det helt tilfeldig hva slags digital kompetanse elevene får i skolen, brummer Austlid.

Det er helt tilfeldig hva slags digital kompetanse elevene får i skolen Avviser kritikken

- Det har overhodet ikke vært noe hemmelighold rundt konferansen. Nettsiden er åpen og tilgjengelig og statsråden har nevnt denne konferansen i mange sammenhenger, sier rådgiver Ajfer Husejin i Kunnskapsdepartementet til digi.no

Selv om departementet er vertskap for ministermøtet, er det i hovedsak EU og Kypros, som har formannskapet i EU dette halvåret, som er arrangørerene, sier rådgiveren.

- Fra begynnelsen har det vært ønsket at programmet skal være på et relativt høyt ministernivå. Den internasjonale elevorganisasjonen ble invitert, men valgte å ikke delta. Ellers skal Digital Europa, en interesseorganisasjon for IT-bransjen på europeisk nivå delta.

Husejin avviser at Kunnskapsdepartementet ikke vil lytte til IKT-Norge, og viser til at bransjeorganisasjonen vil få møte med statssekretæren i januar.

- Hensikten med konferansen er blant annet å kunne utveksle erfaringer landene imellom, men også å få til en fornyet policy. EUs utdanningskommisær skal presentere et bredt EU-initiativ på området, sier hun.

    Les også:

Les mer om: