Luqman (14) fra Stavanger trues med rettssak av stort IT-selskap i USA


Luqman Wadood anklager dataprogrammet MacKeeper for å ikke opptre redelig overfor sine brukere og drive med villedende markedsføring, skriver Dagbladet.
Luqman Wadood anklager dataprogrammet MacKeeper for å ikke opptre redelig overfor sine brukere og drive med villedende markedsføring, skriver Dagbladet.


Det amerikanske selskapet Kromtech - som utvikler Mackeeper - er ikke veldig fornøyd med at 14 år gamle Luqman Wadood fra Stavanger kritiserer programvaren deres. Det skriver Dagbladet.

I serie med videoer på egen Youtube-kanal kritiserer 14-åringen programvareleverandøren og metodene de benytter seg av for å markedsføre sikkerhets- og optimaliseringsverktøyene de utvikler for Apple-maskiner.

– Rettssaken vil koste deg 60 000 dollar

Nå krever selskapet at Wadood fjerner videoene fra nettstedet, og truer med å gå til rettssak mot ham. Ifølge selskapet vil en slik rettstvist koste 14-åringen 60 000 dollar - eller nærmere 500 000 kroner. 

– Jeg ble redd da de truet meg, sier Wadood til Dagbladet.

14-åringen har fått tilbud om fri rettshjelp fra flere advokater, men han er overbevist om at truslene bare er tomme ord.

(artikkelen fortsetter under)

- Jeg gjorde et søk på Google, og fant fort ut at de hadde kommet med slike trusler før. De har prøvd å saksøke andre Youtube-ere, men de har ikke vunnet fram, sier den IT-interesserte 14-åringen til Dagbladet.

Til Stavanger Aftenblad sier det amerikanske selskapet at Wadood sin alder ikke spiller noen rolle.

Alder spiller ingen rolle

– Dette er ærekrenkelse og bakvaskelse og er lovstridig både i USA og ellers. En videoblogger som kom med nøyaktig de samme anklagene i et tidligere søksmål mot oss, erkjente åpent at dette ville koste ham 500 000 dollar. Dette er fakta og ble tilbudt som råd til Wadood. Hvis han fortsetter å opprette falske anklager mot selskaper (og ikke bare MacKeeper) og kaller det «fri tale», bør han vite at det er ulovlig og at det kan være juridiske kostnader, skriver Kromtech i e-posten.

Ifølge Kromtech betyr Wadoods alder ingenting for håndteringer, skriver avisa.

– Luqman Wadoods alder gir ham ingen fri tilgang til å opprette falske anklager eller delta i trakassering. Uansett om du er 14 eller 80 år gammel, gjelder den samme loven. Vi behandler alle tilfeller av trakassering og ærekrenkelser likt, skriver selskapet.

Kommentarer (35)

Kommentarer (35)
Til toppen