Lydløs og strømgjerrig miniserver til Norge

Fujitsus miniserver vakte oppsikt da den kom til Asia i våres. Nå kan den leveres i Norge.

Lydløs og strømgjerrig miniserver til Norge

Fujitsu Siemens melder at de vil kunne levere en ny type server, «Tower Server Primergy TX120», i Norge fra september. Denne modellen ble introdusert på det asiatiske markedet i april, og mottok prisen «Innovation Award» på Intels utviklerforum i Beijing i kategorien for servere.

Målgruppen til TX 120 er miljøer der man ikke disponerer spesielle serverrom, men må ha serveren i kontorlandskapet.

Dette er leverandørens primære salgsargumenter:

  • Lavt strømforbruk: Maksimalt utrustet og med Intels tokjerneprosessor Xeon UP, trekker den aldri mer enn 163 watt.
  • Liten plass: Serveren er 10 centimeter bred, 34 centimeter høy og 40 centimeter dyp, og kan monteres liggende eller stående. Den største flaten er med andre ord mindre enn et A3-ark. I forhold til standard énprosessor tårnmodeller er behovet for gulvplass redusert med to tredeler, og volumet med tre firedeler.
  • Lite støy: Selv med surrende disker kommer den aldri over 31 desibel.

Disse tre egenskapene skyldes hovedsakelig to nyheter: Et nytt kjølesystem, og 2,5 tommers disker i stedet for 3,5 tommers.

Bildet nedenfor viser hvordan en dør i fronten dekker to disker (øverst), optisk lager og båndstasjon. Båndstasjonen kan erstattes av to disker.

Som rimeligere alternativ til Xeon UP, kan TX 120 leveres med Celeron-prosessor. Den siste reduserer det maksimale strømforbruket med 30 watt.

Bussen kan varieres mellom 800 og 1066 MHz. Nivå to cache kan varieres fra 512 kB til 4 MB.

Hovedminnet er av typen ECC, og kan varieres fra 512 MB til 8 GB.

Diskene kan leveres fra 36 til 146 GB hver. Raid 1 er innebygget, og diskene kan erstattes under kjøring. Sertifiserte operativsystemer er Windows, Suse, Red Hat og SCO Unix.

Prisen starter på 1500 euro, tilsvarende 12.00 kroner, eks mva.