Lykkes med gratis utdeling

Det norske gratis-publiseringssystemet Ez Publish sprer seg til stadig flere land og får ros fra analyseselskap.

Det norske gratis-publiseringssystemet Ez Publish sprer seg til stadig flere land og får ros fra analyseselskap.

Det norske programvareselskapet Ez Systems deler ut publiseringssystemet eZ Publish gratis. Selskapet har inntekter fra tjenester, support og tilleggsprodukter relatert til programvareproduktet.

Skien-selskapet har i dag 46 ansatte, og etablerte i fjor et eget kontor i Tyskland med 10 ansatte.

Med forretningsspråket på engelsk og 15 utlendinger, har Skien-kontoret etter hvert blitt svært så internasjonalt.

Nå melder selskapet om internasjonal pris fra det tyske analyseselskapet JDK som har gjennomført en kåring over de mest spennende CMS-systemene (innholdsforvaltning) i verden med største muligheter for vekst.

Ez Publish ble rangert på tredje plass, foran Microsoft. eZ Publish var det eneste systemet som baserte sin løsning på åpen kilodekode. De andre var kommersielle selskaper med kostbare løsninger.

JDK er et uavhengig byrå med spesialisering på innholdsforvaltning og som ofte blir brukt som trend barometer for dette markedet:

Topp 5 listen ble rangert slik av JDK:

  1. OpenText
  2. Oracle
  3. eZ systems
  4. Microsoft
  5. EMC2

Resultatet fra analysen er basert på faktorer som finansiell styrke, teknologi og selskapsstrategi.

Norske eZ systems med produktet eZ publish, scoret poeng på «det beste av begge verdener» strategi. eZ publish er åpen kildekode som kan suppleres med kjøp av en profesjonell lisens for bedrifter som ønsker å lage egne kommersielle produkter.

eZ publish vinner på høy ytelse, skalerbarhet og sikkerhet, et brukervennlig grensesnitt og et høyt nivå på standard funksjoner fra blogger til fotogalleri, sier JDK i sin analyse.

Løsningen er lastet ned over 1,3 millioner ganger, og er i bruk av virksomheter til formål som nettbutikker, firmasider, studiekataloger, blogs og galleri. Mange høyskoler benytter eZ publish til sine Internett- og intranettsider.

– Vårt slagord er åpenhet, sosialisering og deling både av informasjon og kunnskap, sier en av gründerne, Aleksander Farstad til digi.no.

Til toppen