Fibermarkedet

Lynet solgt til Broadnet for hemmelig sum

Nok en konsolidering i fibermarkedet i Oslo.

Lynet solgt til Broadnet for hemmelig sum

Nok en konsolidering i fibermarkedet i Oslo.

Den landsdekkende fiberleverandøren Broadnet kjøper Oslo-baserte Lynet Internett. Kjøpesummen er hemmelig, skriver vår søsterpublikasjon Inside Telecom.

Etter det Finansavisen erfarer kan det dreier seg om 50 millioner kroner. Senest i februar kjøpte Broadnet også nettpioneren Powertech.

Mens sistnevnte i hovedsak har levert nettforbindelse til små- og mellomstore bedrifter har Lynet satset på privatmarkedet med sine anslagsvis 14.000 privatkunder. Over halvparten av disse er bredbåndskunder gjennom en avtale med Studentskipnaden i Oslo.

Lynet hadde allerede et tett samarbeid med Broadnet som underleverandør av infrastruktur.

Broadnet som satser i privatmarkedet med merkevaren Homenet poengterer at Lynet skal fortsette som tidligere. Det betyr at de skal selge fiberaksess på individuell basis til borettslag som er bundet opp av langsiktige avtaler.

– Lynet kan selvfølgelig også selge kollektive avtaler, men vi har først og fremst kjøpt en veldig god vekstmaskin, og kan tenke oss å også eksportere Lynet-modellen til andre norske byer, sine Homenet-sjef Nina Vesterby til Inside Telecom.

Til toppen