BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lynrask SSD

Samsung parkerer det meste.

Samsungs nye enterprise-klasse SSD leser smått utrolige 3.000 megabyte i sekundet. Det tilsvarer rundt 100 filmer i full HD på mindre enn tre minutter, ifølge det sørkoreanske selskapet.
Samsungs nye enterprise-klasse SSD leser smått utrolige 3.000 megabyte i sekundet. Det tilsvarer rundt 100 filmer i full HD på mindre enn tre minutter, ifølge det sørkoreanske selskapet.
19. juli 2013 - 10:29

Tiden har på mange vis løpt fra harddisken, som med sine roterende magnetplater strengt tatt ikke har blitt noe raskere på mange år.

Bare lavere pris per gigabyte gjør at de fortsatt er relevante. Innen ytelse er toget gått for lengst og forspranget til flashbasert lagring øker stadig.

Kjapp

Samsung presenterte denne uken en ny råtass, som tydeligere enn noen sinne viser dette.

SSD-enheten (2,5 tommer) med det frekke navnet «NVMe SSD XS1715» løper ring rundt konkurrentene med en oppgitt sekvensiell lesehastighet på 3.000 megabyte per sekund.

Dette er på ingen måte et forbrukerprodukt, men er snarere myntet på kravstore bedriftskunder og datasentre. Det vil trolig koste deretter.

Modellen leveres i lagringskapasiteter på 400 gigabyte, 800 gigabyte og 1,6 terabyte. Grensesnittet er av typen PCIe (PCI Express).

Målt opp mot tilsvarende produkter er den 14 ganger raskere enn de råeste enterprise-harddiskene til bruk i servere, oppgir Samsung i en pressemelding.

Modellen skal også være seks ganger raskere enn selskapets forrige SSD-flaggskip.

Hva Samsungs nyeste og markedets til nå raskeste SSD vil koste, eller når den blir lansert er foreløpig uklart.

(Forbrukere må foreløpig nøye seg med SSD-er med maksimal lesehastighet på rundt 500 megabyte i sekundet. Les en fersk test utført av vårt søstermagasin DinSide for en aktuell kandidat.)

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.