TELEKOM

Lynrask videomobil kommer til Norge

LGs «Renoir-mobil» bringer løfter om svært gode video- og fotoegenskaper.

LG KC910 Renoir
LG KC910 Renoir
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. okt. 2008 - 09:14

Megapiksler er ikke alt. Det vil si, det er mye som teller mer når bildekvaliteten til et digitalkamera skal avgjøres.

Likevel ser man et merkbart skille når man sammenligner oppløsningen til separate, digitale lommekameraer med de mest avanserte kameramobilene. De alle fleste av de dyrere kameramobilene har en oppløsning begrenset til fem megapiksler, mens en rekke separate kameraene nå leveres med oppløsning på åtte megapiksler og oppover.

Et unntak når det gjelder mobilene er Sony Ericsson C905, som har et åtte megapikslers kamera. Snart får denne mobilen selskap av LG Electronics KC910 «Renoir», som har et kamera med samme oppløsning. KC910 kommer på det norske markedet i løpet av oktober.

Men kameraet i KC910 tilbyr ikke bare høy oppløsning. Det har en lysfølsomhet på opptil 1600 ISO, er utstyrt med xenonblits og bildestabilisering, og brukeren kan velge mellom automatisk og manuell fokus. Kameraet kan også gjenkjenne ansikter, registrere om motivet blunker eller har øynene lukket, eller om motivet smiler. Det har dessuten panoramafunksjon, funksjon mot røde øyne og innstilling for fotografering i motlys.

Fotografiene kan automatisk geotagges ved hjelp av den innebygde A-GPS-mottakeren.

Med kameraet kan brukeren også gjøre videoopptak med hastighet på mellom 5 og 120 bilder i sekundet.

KC910 skal støtte Dolby Mobile, noe som skal gi dypere, rikere og renere lyd ved musikkavspilling.

Mobilen er ellers utstyrt med en 3 tommers berøringsskjerm med oppløsning på 240 x 400 piksler. Den støtter HSDPA (Turbo-3G) med nedlastingshastighet på inntil 7,2 megabits per sekund. I tillegg har den støtte for WLAN og Bluetooth. Den innebygde lagringsplassen på 100 megabytes kan utvides med microSD-kort.

Mobilen har en taletid på inntil 220 minutter og en standbytid på inntil 350 timer. Den måler 107,8 x 55,9 x 13,95 mm og veier 114 gram. Veiledende utsalgspris i Norge er 4500 kroner.

LG KC910 Renoir
LG KC910 Renoir
Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.