RESULTATERFINANS

Lyse blir eneeier av Skagerak Fibernett

Overtar hele eierandelen til Skagerak Energi.

26. nov. 2010 - 08:49

1. januar 2011 overtar Lyse eierposten til Skagerak Energi i fellesselskapet Skagerak Fibernett på 66 prosent og blir dermed eneeier.

Skagerak Energi og Lyse har vært partnere siden 2007 for å bygge ut fiberinfrastruktur og levere Lyses Altibox-løsninger til forbrukere og næringsliv i Vestfold og Grenland. Altibox tilbyr tv, telefoni og internett, samt alarm og mobil og har i dag over 200 000 kunder i Norge og Danmark.

Lyse inngikk en avtale med Skagerak Energi som ga dem en eierandel på 34 prosent i Skagerak Fibernett i april 2009, og ga Skagerak Energi en mulighet til å selge seg helt ut. Det er deres ønske om å benytte seg av denne opsjonen som utløser salget av hele aksjeposten i Skagerak Fibernett til Lyse.

– Vår ambisjon er at Skagerak Fibernett skal fortsette å vokse, sier Eirik Gundegjerde, telekomdirektør i Lyse. – Vi skal videreføre det gode arbeidet som er gjort for å bygge ut fiberinfrastruktur i Grenland og Vestfold. Selskapet har dyktige medarbeidere som vi ønsker å beholde. Planen er å videreutvikle selskapet og investere i videre vekst.

Skagerak Fibernett vil fortsatt være lokalisert hos Skagerak Energi, og vil inntil videre fortsette driften under samme navn. Selskapet har en omsetning på 130 millioner kroner og om lag 20 000 kunder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.