AVTALER & KONTRAKTER

Lyse kjøper «alltid oppe»-lagring fra Proact

Høytilgjengelig Hitachi-system svitsjer sømløst mellom to lokasjoner.

Dette er utstyr som Lyse har handlet hos Proact: Hitachi AMS, VSP og Content Platform.
Dette er utstyr som Lyse har handlet hos Proact: Hitachi AMS, VSP og Content Platform. Bilde: Eirik Rossen
12. des. 2011 - 11:59

Proact melder at de har vunnet et anbud på ny lagrings- og arkiveringsinfrastruktur til Lyse-konsernet. Avtalen, som er verdt rundt fem millioner kroner, går ut på å levere Hitachi systemer som svitsjer sømløst mellom to lokasjoner. Poenget er å sikre at infrastrukturen alltid er oppe.

Leveransen omfatter to Hitachi VSP (Virtual Storage Platform) og to Hitachi AMS (Adaptable Modular Storage) som administreres av Hitachi Command Suite, samt en Hitachi Content Platform som er et arkiv for ustrukturerte data.

– Proact var en av få som svarte på alle våre behov og foreslo den løsningen som ga oss best totaløkonomi. Løsningen er på vei til å fases inn, og noe er allerede satt i drift. Vi har også tegnet en support og vedlikeholdsavtale, sier Geir Arve Vika, administrerende direktør i Lyse IT.

Vika mener han nå har en virtualisert og skalerbar plattform som gir gevinst i form av ytelse, fleksibilitet, energiforbruk og totalkostnader. I VSP og AMS sikrer lagdelt lagring, lagringsgjenvinning og dynamisk lagdeling mindre behov for disker.

– Lyse stiller svært strenge krav til tilgjengelighet og redundans, sier Eirik Pedersen, administrerende direktør for Proact i Norge. – Dette er en av de største avtalene på høytilgjengelig informasjonshåndtering i år, og vi er naturligvis svært stolte over å ha kommet best ut.

Pedersen framhever installasjonen som et eksempel på hvordan gode rutiner og løsninger for arkivering er avgjørende for å mestre stadig økende lagringsmengder.

– Nye behov og krav gjør at virksomheter må beholde informasjon i lang tid, sikre at informasjonen er intakt, og ikke minst at den kan enkelt gjenfinnes fra dype lager når behovet skulle oppstå. En god arkiveringsløsning vil være med på å sikre Lyse langt bedre rutiner for informasjonshåndtering, og legge mindre press på lagringssystemene, sier Pedersen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.