Må investere 1,5 milliarder i bredbånd

Det var et løfte om gigant-investeringer som gjorde at Bredbånds-alliansen vant kampen om statlige BaneTele.

BaneTeles nye eiere forplikter seg til å investere 1,5 milliarder kroner i utbygging av bredbånd de neste tre årene.

Bredbåndsalliansen, som har kjøpt BaneTele av staten, har forpliktet seg til storsatsing på bredbåndsutbygging, skriver ukeavisa Mandag Morgen.

- Som en del av avtalen skal Bredbåndsalliansens eiere investere 1,5 milliarder kroner i bredbånd i regionene fram til 2010, sier daglig leder Stig Herbern til Mandag Morgen.

Det er løftet om bredbåndutbygging, og ikke bare de 625 millionene staten får betalt for 50 prosent av aksjene, som skal være grunnen til at Bredbåndsalliansen ble valgt foran andre interessenter.

I løpet av de tre årene skal 75 prosent av landets befolkning ha mulighet til å koble seg på det nye nettet. Hvis ikke forpliktelsene overholdes, kan staten kjøpe tilbake aksjemajoriteten i BaneTele, skriver Mandag Morgen.

Stortinget sier ja til næringsminister Odd Eriksens (Ap) omstridte avtale om å selge BaneTele til Bredbåndsalliansen i oktober. Bredsbåndsalliansen eies av en rekke kraftselskaper. Dermed vil offentlig eide kraftselskaper konkurrere med Telenor om å levere bredbånd gjennom egne nett.

Til toppen