BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mac OS 8 - en salgssuksess

Et internt Apple-memo viser at salget av Mac OS 8 går over all forventning. Ikke bare selger operativsystemet bra, det stimulerer også til salg av maskinvare og annen programvare.

Jens Kanden
1. aug. 1997 - 13:02

Det er nettstedet Mac OS Rumors som har skaffet memoet fra Apple, hvor det står å lese at salget av Mac OS 8 i USA har vært meget bra. I tillegg har salget av Mac OS 8 stimulert salget av maskinvare og annen programvare.

Postordregiganten, MacWarehouse, solgte 17.000 kopier fra lanseringsdatoen 22. juli til og med søndag 27. juli. Databutikkene Best Buy, PC Connection, og Frys solgte heholdsvis 1.600, 2.800, og 3.000 enheter. Computer City ikke bare solgte 3.000 enheter av Mac OS 8, men økte salget av Mac-maskinvare med 32 prosent.

Data-megabutikken Comp USA, solgte så mange enheter at selskapet bestilte 7.000 nye Mac OS 8-kopier fra Apple, og butikkjeden rapporterte om kraftig vekst i salget av annen programvare i løpet av helgen.

Det oppløftende salget av Mac OS 8 har fått distributørene til å legge inn solide bestillinger hos Apple. Tech Data bestilte ytterligere 7.000 enheter, mens Ingram Micro bestilte 20.000 enheter forrige uke og 20.000 denne uken.

Det står også å lese i memoet, at flere enn ventet kjøper den komplette versjonen fremfor oppgraderingen. (Apple tjener mer på å selge den komplette versjonen.) MacWarehouse melder at miksen ligger på halvparten av hver, i henhold til memoet.

Den norske versjonen av Mac OS 8, kommer ikke før i september. Macwarehouse i Norge, som også fører engelsk programvare, har ennå ikke fått inn Mac OS 8 (engelsk) og kunne ikke svare på når de ville få den inn.

Apple Center Office Line AS har solgt to engelske versjoner av Mac OS 8 for 1.350,- eks. MVA., men selskapet velger ikke å markedsføre engelsk Mac OS 8 og venter på den norske utgaven.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.