MacInsider tvunget i kne

Nettavisen MacInsider som ble drevet av tidligere Apple-ansatte, har blitt tvunget til å gå av lufta. MacCentral melder at det er Apple selv som står bak stengingen.

Torsdag 16. oktober gikk nettavisen MacInsider av luften. Avisen har dekket nyhetesbildet rundt Apple Computer og Mac OS-plattformen, og etter det digi.no kjenner til har MacInsider vært en torn i siden til Steve Jobs. Blant annet dekningen av Mac-kloneutviklingen har skapt irritasjon i Apple.

- Disse Apple-evangelistene er nå dessverre av lufta, står det å lese på nettstedet til MacInsider.

En annen nettavis som også følger Mac OS-markedet, MacCentral, sier at informerte kilder i Apple bekrefter at det er Apple som står bak stengingen. En artikkel om Apple i Asia samt en artikkel om nye Mac-modeller med beskrivelse av priser og funksjonalitet flere uker før lansering, skal ha fått begeret til å flyte over i Cupertino.

I følge MacCentral har Apple ikke vært i stand til å finne kildene til lekkasjer i eget selskap. Derfor bestemte Apple seg for å angripe MacInsider på juridisk grunnlag - noe som foreløpig ser ut til å virke.

Folkene bak MacInsider - tidligere Apple-ansatte - ber om tilbakemeldinger og støtte fra leserne.

- Hvis du føler at MacInsider er en verdifull ressurs til Apple-evangelisme og Mac-miljøet, vær snill å skrive en grundig rapport og la oss og høyere makter vite hvorfor, står det å lese.

Nettstedet Mac OS Rumors, som også følger Mac-markedet, har vært ute av drift i en uke, og mange har spekulert i om også dét har blitt stengt av Apple. Flytting til ny server har vært oppgitt som grunn for driftstansen, og en melding mandag 20. oktober på et alternativt nettsted for Mac OS Rumors synes å bekrefte at stansen skyldes serverskifte.

Til toppen