BEDRIFTSTEKNOLOGI

Macintosh troner på lojalitetstoppen

En amerikansk undersøkelse viser at Apple Computers Macintosh har den høyeste gjenkjøpsprosent av alle PC-merker i 1996 - for tredje år på rad.

Jens Kanden
17. juni 1997 - 10:57

Av Mac-brukere som kjøpte ny PC i 1996, valgte 81 prosent å kjøpe Mac igjen, viser en undersøkelse utført av Computer Intelligence (CI). Dette er den klart høyeste gjenkjøpsprosenten og 9 prosent over nestemann på listen, den amerikanske PC-postordregiganten Gateway 2000, med en gjenkjøpsprosent på 72 prosent .

Andre kjente PC-merker følger med Acer - 69 prosent, Compaq - 60 prosent, og Hewlett Packard - 58 prosent. Apple kom best ut i undersøkelsen for tredje gang på rad, skriver Macworld Online.

I hjemmemarkedet hvor kundene er mindre merkebevisste og mer prissensitive oppnådde Apple nesten like høy kundelojalitet som i bedriftsmarkedet. Derimot var det ingen av Wintel-aktørene som oppnådde over 50 prosent gjenkjøpsprosent i hjemmemarkedet.

CI understreker at konkurransen fra Mac-klonene ikke hadde begynt å gjøre seg gjeldende før mot slutten av 1996, og at dette vil kunne true Apples dominanse i 1997.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.