Macromedia vil gi åpen kildekode liv

For å animere åpen kildekode, vil Macromedia tilby et utviklerverktøy på den åpne Eclipse-plattformen.

For å animere åpen kildekode, vil Macromedia tilby et utviklerverktøy på den åpne Eclipse-plattformen.

Macromedia annonserte mandag planer om å bli medlem av Eclipse Foundation, en ideell organisasjon som utvikler og markedsfører den universelle utviklingsplattformen Eclipse som er basert på åpen kildekode.

Macromedia planlegger også å tilby et utviklingsverktøy for rike Internett-applikasjoner (RIA) basert på Eclipse. Ifølge Macromedia kombinerer RIA-er det rike brukergrensesnittet til desktopprogramvare med webens rekkevidde og brukervennlighet.

Verktøyet, som har kodenavnet Zorn, skal gjøre det enkelt for utviklingsteam å bygge og ta i bruk applikasjoner basert på Flash-plattformen.

Zorn skal tilby utviklere et verktøysett for å bygge RIA-er ved å benytte Macromedia Flex-rammeverket.

I første omgang skal Macromedia bli med i Eclipse Foundation i form av å være en tilbyder av tillegg (Add-In Provider).

– Vårt mål i Eclipse Foundation har vært å fostre et åpen kildekodefellesskap som tjener behovene til kommersielle leverandører og bringer Eclipse-teknologi til et bredt utvalg av brukere, sier Mike Milinkovich, direktør for Eclipse Foundation, i en pressemelding. Han mener Macromedia, med selskapets brukergrupper og erfaring fra verktøyutvikling, i betydelig grad kan bidra til å hjelpe Eclipse-fellesskapet med å nå disse målene.

Macromedia annonserte i går også at selskapet nå har lansert det selskapet kaller "The Flash Platform". Plattformen skal være et komplett system bestående av blant annet Flash-klienten, den åpent publiserte filformatspesifikasjon for SWF, serverløsninger, utviklingsverktøy og støtte fra tredjepartsleverandører.

– Flash har vokst inn i dagens Flash Platform og leverer en nestegenerasjons brukeropplevelse til kunder som utvikler interaktivt innhold, applikasjoner og kommunikasjonstjenester for bruk på tvers av en rekke nettlesere, operativsystemer og enheter, sier Kevin Lynch, ledende programvarearkitekt hos Macromedia.

– Flash Platform tilbyr et solid fundament for å levere opplevelser som utfyller enterprise-infrastrukturer og server-side-teknologier som J2EE og .Net, mener Lynch.

Macromedia annonserte også at en kommende utgave av Flash Player, kjent under kodenavnet Maelstrom, nå er tilgjengelig i en betautgave. Mer informasjon om Maelstrom og nyhetene den bringer med seg, er tilgjengelige på denne siden.

Til toppen