SIKKERHET

Macron innkaller til hastemøte for å diskutere Pegasus-spionasje

President Emmanuel Macron har innkalt til et hastemøte i det franske sikkerhetsrådet for å diskutere det israelske spionverktøyet Pegasus.

Frankrikes president Emmanuel Macron kan være blant målene i det omfattende hacking-angrepet fra spionverktøyet Pegasus. Han innkaller til hastemøte i det nasjonale sikkerhetsrådet for å diskutere krisen.
Frankrikes president Emmanuel Macron kan være blant målene i det omfattende hacking-angrepet fra spionverktøyet Pegasus. Han innkaller til hastemøte i det nasjonale sikkerhetsrådet for å diskutere krisen. Foto: Daniel Cole / AP / NTB
22. juli 2021 - 10:45

– Presidenten følger saken nøye og tar det veldig seriøst, sier den franske regjeringens talsmann Gabriel Attal.

Ifølge Attal er hastemøtet i det nasjonale sikkerhetsrådet torsdag «viet til Pegasus-spørsmålet og spørsmålet om cybersikkerhet».

Den franske presidenten er en av flere stats- og regjeringssjefer som kan ha blitt rammet av hackingangrepet fra Pegasus, som er utviklet av israelske NSO Group og brukt mot politikere, journalister og aktivister verden over.

NSO-gruppen nektet for at Macron har vært blant målene til deres kunder.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.