FORBRUKERTEKNOLOGI

Mager Steve Jobs tente menigheten

Apple-sjefen viste seg offentlig for første gang på et halvt år, og Twitter trynet.

10. sep. 2009 - 08:19

Apple-sjef Steve Jobs viste seg i går offentlig for første gang på seks måneder. Han fikk stående applaus fra forsamlingen. Talen og gjennomgangen av Apples høstkolleksjon ble samtidig fulgt tett av menigheten verden over. Da Jobs nevnte at iTunes-programvaren er lagt om slik at den virker med Twitter, gikk den sosiale nettjenesten i stå. Nedetiden varte i ett kvarter.

54 år gamle Jobs beskrives som mager, og stemmen hans som rusten. Talen ble likevel gjennomført med energi og entusiasme, ifølge nyhetsmediene som dekket begivenheten direkte.

Jobs har de siste årene slitt med helseproblemer, blant annet bukspyttkjertelkreft, og har måttet gjennomgå en levertransplantasjon. Siden han ble friskmeldt 29. juni, har Apple-aksjen steget med 20 prosent. I talen forklarte han at hans nye lever stammer fra en 20-åring som ble drept i en bilulykke. Han ba tilhørerne melde seg som organdonorer.

Den største nyheten Apple kunngjorde i går er en iPod nano med innebygget videokamera, FM-radio og skritteller. Skrittelleren har en kalorifunksjon. En 8 gigabyte modell skal koste 1250 kroner, inkludert moms, mens en 16 gigabyte utgave vil komme på 1490 kroner. Fargeutvalget er stort. Skjermen er på 2,2 tommer.

Den nye versjon 9 av iTunes-programmet beskrives som en forholdsvis omfattende oppgradering. Den gjør det enklere å dele kopibeskyttet digitalt innhold mellom opptil fem ulike apparater. En ny funksjon kalt iTunes LP gjør det mulig å assosiere tillegg til musikk som kjøpes i iTunes-butikken, som tekster og video. Flere klassiske album, som Highway 61 Revisited av Bob Dylan, selges nå med slike tillegg. Det tilbys videre bedre synkronisering mot iPhone.

Ellers er iPod Shuffle blitt billigere (fra 479 kroner) og mer fargerik. iPod touch har fått nye egenskaper som skal gjøre den mer egnet som bærbar spillmaskin.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.