Magnus har lært av feil i Norge

SOL-satsingen i Danmark vil ikke gå fullt så raskt som i Norge og Sverige, ifølge konserndirektør Birger Magnus. - Vi har lært av våre feil, sier Magnus.

SOL-satsingen i Danmark vil ikke gå fullt så raskt som i Norge og Sverige, ifølge konserndirektør Birger Magnus. - Vi har lært av våre feil, sier Magnus.

Tidligere i denne uken ble det kjent at det danske avishuset Berlingske kjøper seg inn i SOL.dk. Med det har Schibsted-konsernet solid forankring i mediebedrifter i de skandinaviske land. Når SOL i Finland er klar for lansering, vil den nordiske satsingen snart være komplett.

- Innen et halvt år vil SOL i Finland være klart, forteller konserndirektør Birger Magnus i Schibsted til digi.no. Men det er også det eneste han vil si om den finske satsingen.

- Vi satser på SOL i Danmark i samme omfang som i Norge og Sverige, det har ligget i planene hele tiden. Men jeg vet ikke hvor hurtig. Vi går forsiktig frem, fordi Internett er mindre utviklet i Danmark. Det betyr ikke at vi har gjort det dårlig i Norge, men at vi kan gjøre det bedre og lære av feil vi har gjort, sier Magnus til digi.no.

Årsaken til at satsingen i Danmark går i et roligere tempo enn her hjemme, er at det danske markedet er mindre modent for Internett.

- Konkurransesituasjonen er også annerledes i Danmark, noe som blant annet betyr at vi må tilpasse tjenestene til det enkelte land. De samme produktene blir ikke nødvendigvis lansert i alle land, sier Birger Magnus.

- Vi har ikke hatt noe medieselskap i Danmark, og vi trengte kompetanse å dra på. Nå satser vi i samarbeid med Berlingske Tidende, sier Magnus. Han gjør det også klart at man i Danmark ikke vil satse på å bygge opp en egen redaksjonell tjeneste som i Norge.

- Vi satser heller på Berlingske Tidende som innholdsleverandør enn å bygge opp en egen redaksjonell tjeneste.

- Så SOL's underskudd skremmer ikke fra videre satsing i Danmark?

- Nei.

Magnus bekrefter at det diskuteres om flere partnere skal involveres i SOL.dk, og dette vurderes løpende.

Til toppen