Maks musikk på mini-spiller

Sony var først ute med walkman-konseptet, og siden den gang har de forskjellige spillerne blitt mindre og mindre. Den siste spilleren veier bare 45 gram.

Sony var først ute med walkman-konseptet, og siden den gang har de forskjellige spillerne blitt mindre og mindre. Den siste spilleren veier bare 45 gram.

Den siste modellen fra Sony heter NS-MS7. Den spiller musikk i Sonys komprimeringsformat ATRAC, og man kan laste ned alle slags lydfiler fra PCen, inkludert det populære Mp3-formatet.

Enheten kommer med 64 Mb minne i én 'pinne', noe som skulle tilsvare omtrent 20 vanlige Mp3-poplåter hvis artisten har holdt seg til 3-minuttersregelen, og memorystick-formatet er under stadig utvikling så man kan forvente enda større plass i fremtiden.

Den slags kapasitet er ikke så verst, tatt i betraktning at spilleren er på størrelse med en sigarett-lighter. Fem timers spilletid på et AAA-batteri er heller ikke til å kimse av.

Overføringen fra PC til spiller skjer via PCens USB-port. USB, eller Universal Serial Bus er en ny plugg- og port-standard som gjør tilkobling av eksterne apparater til datamaskinen enkelt og problemfritt.

NS-MS7 er robust bygget, og leveres med et utvalg feste-mekanismer for å tåle jogging, aerobic, salsa eller hva det nå er man liker å gjøre til musikken.

Prisen i Norge blir om lag 3700 kroner, ifølge Sony. Det kan kanskje virke avskrekkende på noen, men for alle de som bare ha så små dingser at de nærmest forsvinner i lomma er vel ikke prisen noe hinder.

Spilleren kommer i butikkene i slutten av april.

Nå har selskapet allerede lansert enda mindre og blankere utstyr i USA, men når dette kommer til Norge er usikkert. I mellomtiden kan vi kose oss med NS-MS7.

Komprimeringsformatet ATRAC (Adaptive TRansform Acoustic Coding) ble utviklet av Sony. Det baserer seg på psykoakustiske prinsipper for lyd-komprimering, og presser 16-bits, 44,1 kHz stereo-lyd ned til mindre enn 1/5 av originalstørrelsen uten så altfor stort tap av lydkvalitet.

Les disse sakene:


Bærbar MP3-spiller med 6 GB lagringsplass
MP3-spiller som fyllepenn
Splitter (ny) Pine: Bærbar MP3 CD-spiller
RCA kaster seg på MP3-bølgen
Creative lanserer MP3-spiller
Sony planlegger digital walkman

Til toppen