Mange gode forslag til Windows 10

Men domineres av iranske brukere som «vil inn i varmen».

Mange gode forslag til Windows 10
Det er tydelig at Microsoft ønsker å unngå mye av kritikken selskapet har fått for Windows 8, ved å lytte til hva brukerne egentlig ønsker av Windows 10. Bilde: Microsoft

Microsoft tilbyr på denne siden en tjeneste hvor potensielle Windows 10-brukere kan foreslå ny funksjonalitet i Windows 10, samt stemme på andres forslag.

Det er tydelig at mange iranere og andre som snakker og skriver persisk (farsi) har oppdaget tjenesten. Fire av de fem forslagene som har fått flest stemmer, dreier seg om funksjonalitet som først og fremst iranske brukere savner i dag. Dette inkluderer en persisk kalender, tilgang til Windows Store og Cortana med støtte for persisk.

Blant den ønskede funksjonaliteten som ikke er rettet mot spesielle språk eller geografier, er støtte for faner i Filutforsker/File Explorer, ikke ulikt det man kan i nettlesere. Det kan gjøre det enklere å veksle mellom ulike visninger, uten å måtte skifte vindu, som i dag. Det er dog mulig å installere tredjepartstillegg til Windows som innfører faner i Filutforsker.

Et annet ønske fra mange er at Windows 10 gjøres til en gratis oppdatering fra Windows 8.x, i alle fall for privatbrukere.

Det ønskes også at absolutt alle enhetsdrivere gjøres tilgjengelige via Windows Update, slik at man slipper å måtte lete opp og installere dette på egenhånd hos den enkelte leverandør. Det er uklart hvor utbredt dette problemet er, men forslaget har fått mer enn 8000 stemmer så langt.

Med Windows 8 det er to ulike steder hvor man kan endre innstillingene til operativsystemet, «Kontrollpanel» og «Innstillinger». Noen «innstillinger» kan endres begge steder, for eksempel å opprette nye brukere. Andre kan bare gjøres på ett sted, uten at det er noe klart mønster i hva som kan gjøres hvor. Ønsket er å få tilgang til alt på ett sted, uten å måtte veksle fram og tilbake mellom de to områdene.

Det ønskes også at Filutforsker får støtte for flere komprimerings- og arkivformater, i alle fall .rar, .7z og .bz2. Dessuten ønsker ganske mange at alle objekter med Aero-tema erstattes i Windows 10.

Hele ønskelisten er tilgjengelig her.

    Les også: