Mange runder før IT-ansatte er på plass

IT-selskaper får hjelp fra hodejegere, men må regne med flere runder før den rette er på plass.

Mange runder før IT-ansatte er på plass

IT-selskaper får hjelp fra hodejegere, men må regne med flere runder før den rette er på plass.

Etter dot.com boblen i 2000, slet bransjen i flere år med massive nedbemanninger og fusjoner. Først i 2004 åpnet bransjen for nyansettelser, og i dag har pendelen snudd fullstendig.

Nå får rett og slett ikke IT-selskaper tak i folk. Til tross for at selskaper får solid drahjelp fra hodejegerselskaper, må de likevel regne med både en og to og tre runder før alle nyansette er på plass.

For konkurransen er stor. Både EDB, Telenor og IBM skal ansette over 100 nye medarbeidere hver.

HP er også blant dem som skal ha nye folk, og som gjennom flere helsiders annonser i Aftenposten i tillegg til nettannoner på Finn, Monster og dn, slett ikke kan regne med at de får nok folk denne gangen.

HP skal ha opptil 25 nye medarbeidere, og får hjelp av hodejegerselskapet ElanIT, som er et datterselskap av Manpower, til å finne nye folk.

Et av de nye triksene til ElanIT er å lokken med kosekvelder, eller det de kaller rekrutteringskvelder for å få inn folk.

Kandidater oppfordres til å komme på en uformell drop-in kveld hos IT-selskaper, som på den ene siden får anledning til å selge inn sin bedrift samtidig som det legges opp til kjappe intervjuer med dem som kommer.

Mellom 30 til 60 personer i snitt pleier å dukke opp på slike kvelder.

Ansvarlig for forretningsutvikling i ElanIT, Terje Fantoft, sier til digi.no at det slett ikke er sikkert at HP kommer i mål til torsdag som er rekrutteringskvelden. Men han har likevel god tro på å finne mange gode kandidater.

- Vi må nok i tillegg ta noen telefoner til kandidater vi er ute etter, sier han.

Selv om markedet er skviset, er tendensen at folk bytter jobb oftere enn før. Dermed blir det flere å velge mellom. Fantoft anbefaler likevel at når folk først har fått en ny jobb, bør man være der minimum mellom tre til fem år.

- Generelt ser vi at det er lettere å få folk til større IT-selskaper. Ander virksomheter som ikke har IT som kjernevirksomhet krever et større innsalg. Hvem skulle for eksempel tro at ICA-kjeden har en IT-avdeling på 150 i Norge og 600 i Norden, framholder Fantoft.

ElanIT hentet inn mellom 600 til 700 IT-folk i fjor, hvorav 30 ble rekruttert fra andre europeiske land. I Stavanger har blant annet flere blitt hentet inn fra England.

Til toppen