UTVIKLING

Mange vil lære å programmere

Pangstart for ny interaktiv nettjeneste.

4. jan. 2012 - 14:29

Å lære å programmere har, noe overraskende, blitt et nyttårsforsett for massene.

Codecademy har tydelig truffet en nerve med sitt nye gratistilbud med interaktiv opplæring. Minst 125.000 er påmeldt kurset etter fire dager, og tallet øker raskt.

Ved å abonnere får du kodeoppgaver tilsendt per epost en gang hver uke. Det er også mulig å prøve deler av opplegget uten registrering fra nettstedet codeyear.com.

Det begynner rett på sak med helt enkle prinsipper. - Før du vet ordet av det vil du kunne utvikle både applikasjoner og webløsninger, hevder oppstartsbedriften.

Alt utføres i nettleseren, med ulike oppgaver og leksjoner i JavaScript og JQuery. Studentene tjener poeng og visuelle markører underveis, omtrent som i et spill.

Frilanseren bak nettstedets design, en mann som åpenbart har lykkes med oppgaven, har forresten lagt ut et blogginnlegg hvor han deler erfaringer fra utformingen.

Det finnes flere interaktive opplæringstjenester som tilbyr noe av det samme, deriblant Treehouse. De tar riktignok betalt, men også har et bredere kurstilbud (webdesign, JavaScript og introduksjon til programmering, samt Objective-C for iOS-utvikling).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.