KARRIERE

Mange vil lære seg Android-utvikling

Stor tilstrømming til nettbasert kurs ved Høgskolen i Sør-Trøndelag.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. feb. 2011 - 11:39

Gartner anslår at omsetningen i markedet for mobilapplikasjoner vil bli på 15,1 milliarder dollar i år. Mange av aktørene i dette markedet er små selskaper eller enkeltpersoner med en god idé. Markedsplassene som tilbys brukerne av de fleste smartmobilplattformene gjør det mulig å nå fram til kundene uten store markedsføringsbudsjetter.

At interessen for å lage mobilapplikasjoner er stor også i Norge, viser tilstrømningen til et nytt nettbasert kurs som arrangeres av Høgskolen i Sør-Trøndelag. Studieleder ved nettbaserte datastudier, Svend Andreas Horgen, forteller til digi.no at mens de fleste andre av høgskolens nettbaserte kurs har mellom 10 og 20 påmeldinger, har over 50 meldt seg på kurset «Applikasjonsutvikling for mobile enheter», som arrangeres for først gang denne våren. Dette til tross for svært lite markedsføring.

Horgen forteller at planen opprinnelig var at kurset skulle være rettet mot både Windows Phone, iOS og Android, men til slutt endte man opp med en ren Android-satsing. Noe av bakgrunnen for dette er at svært mange ved høgskolen har kunnskaper om Java-programmering.

Svend Andreas Horgen er studieleder ved nettbaserte datastudier, Høgskolen i Sør-Trøndelag
Svend Andreas Horgen er studieleder ved nettbaserte datastudier, Høgskolen i Sør-Trøndelag

– Vi vil heller satse på å lage et rent iPhone-fag senere, forteller Horgen.

Målgruppen for det nye kurset er alle som har interesse for mobilutvikling. Men det er snall om et videregående kurs som krever at deltakerne har kunnskaper om blant annet objektorientert programmering fra før.

Ifølge Horgen er mange av de påmeldte deltakerne relativt unge.

– Mange er mellom 20 og 25, men det er også en del eldre som tar det som videreutdanning, forteller Horgen. Han mener at flere oppdager muligheten som ligger i nettbasert undervisning, som kan gjøre det enklere å kombinerer studier med jobb. Høgskolen tilbyr nettbasert undervisning i 55 ulike IT-fag.

I løpet av kurset vil deltakerne lære å lage en fullstendig applikasjon. Det vil undervises i MVC-prinsippet (Model–View–Controller), bruk av sensorer, prosesshåndtering og datalagring. Det legges vekt på multitouch-applikasjoner og brukervennlighet.

Horgen mener at at det Android-orienterte kurset er ganske unikt i Norge, uten at han er helt sikker på om andre tilbyr noe lignende.

Kurset starter opp i disse dager og gir 6 studiepoeng. Høgskolen planlegger å tilby kurset også til høsten.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.