Mange vil satse på Microsofts tale-kodek

Microsofts tale-kodek har fått et godt skussmål, og sentrale aktører ønsker lisens.

Mange vil satse på Microsofts tale-kodek

Bruken av PC til IP-telefoni og videokonferanser står sentralt i Microsofts strategi for forente kommunikasjonsløsninger. Derfor har selskapet satset ekstra sterkt på å utvikle kodeker for tale og video med høy kvalitet.

I mars gjennomførte Psytechnics en uavhengig vurdering av Microsofts RT Audio Codec for tale. Psytechnics lever av å vurdere IP-telefonikvalitet for teleoperatører. Ifølge denne vurderingen er kvaliteten til Microsofts IP-telefoni – som programvare på en PC – høy nok til å la selskaper satse på PC-basert IP-telefoni framfor egne IP-telefoner, slik Cisco anbefaler.

Rapporten er tilgjengelig fra Psytechnics’ nettsted: Performance Report on Microsoft’s Voice Communications Technology.

På VoiceCon-konferansen i San Francisco i går opplyste Microsoft at flere nøkkelaktører har latt seg overbevise av rapporten, og vil lisensiere RT Audio Codec. Blant disse er Intel, Texas Instruments, LG-Nortel og Polycom.

Løsningen som Microsofts kodek skal inngå i, omfatter blant annet telefon- og videokonferanser, trådløs IP-telefoni og spill.

Intel sier de vil legge kodeken inn i neste utgave av selskapets «Integrated Performance Primitives», et programvarebibliotek optimalisert for deres PC-plattformer.