Mangel på Intels topp-modeller

Det er mangel på Intels toppmodeller, forteller både Dell og HP. Selskapene har måttet endre sine tilbud.

Det er mangel på Intels toppmodeller, forteller både Dell og HP. Selskapene har måttet endre sine tilbud.

Intel brukte uvanlig lang tid på å lansere nye Pentium-prosessorer. Og når de når endelig ble lansert, viser det seg at Intel ikke produserer nok.

Om Intel har bommet på etterspørselen eller sliter med teknikken er ikke kjent. Men nå forteller både Dell og HP at selskapene ikke får levert nok av Intels to toppmodeller for stasjonære PCer - Intel's 3.4 GHz Pentium 4 Extreme Edition og den vanlige Pentium 4 3.4 GHz (med Prescott-kjerne).

Dette fører til at kunder som har tykk lommebok og skal kjøpe seg en 3,4 Ghz Pentium bør passe på. De bør be om å få spesifisert om deres nye maskinen får en 3,4 Ghz prosessor med det nyere Prescott-designet eller det eldre Northwood-designet.

    Les også:

Dette har fått Dell til å trekke tilbake fra salg enkelte modeller, skriver Cnet. Også HP forteller at selskapet sliter med å få levert nok. Dermed må selskapene tilby maskiner med 3,4 GHz-prosessorer som er basert på den eldre Northwood-teknologien.

Mangelen på de nyeste Intel-brikkene blir ekstra merkelig når man ser på prisen. For 3.4 GHz Extreme av Pentium 4 koster hos Komplett.no hele 9.313 kroner. Den vanlige 3,4 GHz Pentium 4 koster friske 3.850 kroner.

Går du ned til 3 GHz-versjonen av Pentium 4 slipper du unna med 2000 kroner.

Komplett oppgir at det er fem dagers leveringstid på Extreme-brikkene. Nylig fortalte selskapet til digi.no at man bare hadde solgt noen håndfuller siden lanseringen i november.

Til toppen