marchFIRST i bunnløs krise

marchFIRST har gjennomført en lang rekke kutt og byttet ledelse. Nå trues selskapet av konkurs og ryktene går om halveringer av staben.

marchFIRST har gjennomført en lang rekke kutt og byttet ledelse. Nå trues selskapet av konkurs og ryktene går om halveringer av staben.

Internett-bransjens vekst og så fall ledes av to typer selskaper - de rene .com-aktørene og konsulentselskapene. Selskaper som Razorfish, Framfab, Icon, Cell og marchFirst var lokomotiver en stund, men faller nå til bakken.

marchFIRST er resultatet av en 50 milliarder kroners fusjon mellom Whittman-Hart og USWEB/CKS i desember 1999.

Alle de store aktørene har vært gjennom store kutt, men nå begynner lysene å blinke for marchFIRST. Selskapet har reduserte staben i flere runder, men selskapet blør fremdeles og 16. april forfaller snart et lån på 53 millioner dollar, skriver Wall Street Journal.

Den nye ledelsen planlegger en nesten halvering av staben og salg av deler av selskapet, hevder forskjellige amerikanske media. Ryktene hevder at staben på 7000 skal beskjæres med 3500-2000 ansatte. I tillegg kan enkelte kontorer bli solgt.

På sitt høyeste stod aksjekursen i 52 dollar, nå er den redusert til 16 cent og det en gang høytflyvende selskapet er verd skarve 220 millioner norske kroner.

Ledelsen i marchFIRSTNorge var ikke tilgjengelig for kommentar da digitoday.no ringte.

Til toppen