Marit Collin ny toppsjef i Kantega

Seriegründer Jon Øyvind Eriksen skal igjen satse på nye IT-selskaper.

Marit Collin ny toppsjef i Kantega

Seriegründer Jon Øyvind Eriksen skal igjen satse på nye IT-selskaper.

Jon Øyvind Eriksen slutter som administrerende direktør i Kantega etter å ha ledet IT-komsulentselskapet siden starten i 2003. Han skal begynne i investeringsselskapet Investinor.

Ny toppsjef i Kantega er dagens salgs- og markedsdirektør Marit Collin. Hun har lang erfaring i Kantega, og fungerte som administrerende direktør i perioden 2007–2009 da Eriksen hadde studiepermisjon i utlandet.

Collin er utdannet ved Trondheim økonomiske høgskole (TØH). Hun har tidligere arbeidet i Novit, Dataforeningen, Handelsbanken og Mogul. Hun ar styreerfaring fra NHO og Næringsforeningen i Trondheim.

Kantega har 83 ansatte fordelt på kontorer i Oslo og Trondheim. Selskapet satser på systemutvikling, integrasjon og forvaltning, og har spesialisert seg innen selvbetjening og saksbehandling. Kundelisten omfatter DnB NOR, Gjensidige, Norsk Pensjon, Oslo kommune, SpareBank1, Statens Pensjonskasse, Statoil, Toyota, Trondheim kommune og Vital.

I fjor tredoblet Kantega sitt årsresultat etter skatt til 8,1 millioner kroner, og økte omsetningen med 29 prosent til 76,9 millioner kroner.

Selskapet er kjent for sine bidrag til utviklingen av internasjonale webstandarder innen WS-I, der det foregikk en spesielt intens virksomhet fram til rundt 2007. Det er eid av de ansatte og er en gjenganger i oversikter over Norges beste arbeidsplasser.

Marit Collin sier hun har et glimrende utgangspunkt, med «dyktige kollegaer, fornøyde kunder og en god økonomi».
Marit Collin sier hun har et glimrende utgangspunkt, med «dyktige kollegaer, fornøyde kunder og en god økonomi».

Avtroppende toppsjef Jon Øyvind Eriksen roses for den demokratiske og effektive ledelsesmodellen han har utviklet. Ifølge styreleder Terje Haug har Kantega bevist at medbestemmelse og overskuddsdeling fører til høy produktivitet, meget gode økonomiske økonomiske resultater og et godt arbeidsmiljø.

Collin sier hun ser fram til å bringe Kantega videre til nye høyder, og at utgangspunktet er glimrende, med «dyktige kollegaer, fornøyde kunder og en god økonomi».

Eriksen sier han tror Kantega vil være en suksess også i fremtiden. Poenget med å gå over til Investinor er å dreie sitt eget fokus fra operativ til strategisk ledelse. Investeringsselskapet har signalisert at det vil satse mer på IT.

– Nå vil jeg bruke min erfaring til å identifisere gode investeringsmuligheter for Investinor, og utvikle unge og lovende norske teknologiselskaper fra en investorposisjon, sier han.

    Les også:

Til toppen