RESULTATERFINANS

Markedsplasser av generell karakter

Under følger listen over norske bedrifts-til-bedriftsmarkedsplasser av generell karakter som enten er i drift eller har offentliggjort planer.

20. sep. 2000 - 15:33
PDB Produkt Databasen asa B2B markedsplasser
Tromsø-basert initiativ som tar sikte på å etablere en generell "markedsplass for markedsplasser". [<A HREF="/digi98.nsf/pub/eb20000919173426plev49342641">Les om prosjektet i egen sak.</A>]
B2B markedsplasser - klikk her

Kalender:

Statens Forvaltningstjeneste
3. mai i år skrev digitoday.no at staten planlegger å få bygget en elektronisk markedsplass på Internett. Markedsplassen blir enorm hvis det offentlige etter hvert flytter deler av sitt innkjøpsbudsjett på 210 milliarder kroner over på Internett. Dette er startskuddet til en av tidenes IT-kontrakter i Norge, for vinneren(e) vil ha stor frihet til å foreslå både tekniske løsninger og dataformater. Alle de større IT-selskapene med kontorer i Norge ville være med i kampen om denne store og presitsjetunge kontrakten. Det kom derfor inn anbud fra 17 mer eller mindre slagkraftige allianser. Nå står kampen mellom tre allianser ledet av Telenor Bedrift, Posten SDS og IBM. Informasjon om prosjektet finner du på http://www.ehandel.dep.no/. Les mer om prosjektet i artikkelen Kappløp om tidenes norske e-handelkontrakt.
Purchasegroup.net - HolteProsjekt Innkjøpspartner
Generell innkjøpsportal med 45 leverandører som åpnet 19. juni i år. Samarbeider med Askim kommune. Les mer i artikkelen Kommune lager system for Internett-handel.
Hydro Næringspark Porsgrunn
Hydro Næringspark i Porsgrunn har rensket opp i leverandørjungelen og tvunget de kvalifiserte leverandørene over på et internet-basert innkjøpssystem. Løsningen omfatter omlag 200 innkjøpere ved Industriparken og innebærer i praksis at de har et virtuelt industrivarehus, sier prosjektleder Geir Furuodden i Hydro. Løsningen innebærer både on-line handel via Internett og bruk av standardiserte kommunikasjonssystemer med Hydro's handelspartnere.
ISAL - Industrisamkjøp A/L
Generell innkjøpsmarkedsplass for 450 av de største norske bedriftskundene. Bla startet våren 1999. Konsulent og systemleverandør: IBM. Les mer om ISAL - Industrisamkjøp A/L i artikkelen Bestill varer rett fra bransjenes kataloger.
Fellesmarkedet.no
Generell innkjøpsportal eid av Narvik-baserte Innkjøpsalliansen. Åpnet 20. august i år. Har signert avtaler med rundt 30 leverandører
Nedit.com
Generell innkjøpsportal. Et av utløpene for ISAL-samarbeidet.
ODA-NOBB - Norsk Varedatabase ODA AS
Oda-Nobb ble startet i 1997 og samler 140 leverandører byggvarebransjen i en felles markedsplass under adressen www.varedata.no. Systemet skal etter hvert åpnes mot konsumenter. Konsulent og systemleverandør. Les mer om ODA-NOBB Norsk Varedatabase ODA AS i artikkelen Bestill varer rett fra bransjenes kataloger. IBM er teknologileverandør i prosjektet.
Industrinett.no
Industrinett ble etablert høsten 1998 for å selge forbruksvarer til industri. Selskapet har 29 leverandører og eies av leverandøren Tess. Systemet er egenutviklet og brukes i dag mest som et oppslagsverk, i følge selskapet selv
Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.