MCS2017

Martin (22) og Nikolai (23) til topps i kåringen av Norges beste på IT-sikkerhet

Best av 3 000 deltakere.

Vi gratulerer Martin Ingesen og Nikolai Magnussen, begge nå kåret til Master of Cyber Security.
Vi gratulerer Martin Ingesen og Nikolai Magnussen, begge nå kåret til Master of Cyber Security. Bilde: Marius Jørgenrud
16. feb. 2017 - 11:45
Penn og papir: Nikolai og Martin møttes onsdag til en finalerunde i konkurransen, der de uten hjelpemidler svarte på flere nye oppgaver. <i>Foto: Marius Jørgenrud</i>
Penn og papir: Nikolai og Martin møttes onsdag til en finalerunde i konkurransen, der de uten hjelpemidler svarte på flere nye oppgaver. Foto: Marius Jørgenrud

To unge menn var de eneste av nær 3 000 deltakere med alt rett i kampen om å bli kåret til Norges beste datasikkerhetsekspert.

Dette er en konkurranse HackCon i samarbeid med digi.no har hatt gående siden i fjor sommer. Med perfekt score etter et par hundre oppgaver, fikk de to kandidatene først tilbud om å dele førstepremien.

I stedet valgte de to kamphanene å kjempe videre i en spennende finale. Men etter to ekstrarunder med nye oppgavesett sto det fortsatt likt.

Martin Ingesen (22) og Nikolai Åsen Magnussen (23) er derfor begge utropt til vinnere. De kan smykke seg med tittelen Master of Cyber Security 2017 og de deler pengepremien på 10 000 kroner.

– Helt uvirkelig. Dette hadde ingen av oss forventet. 

– Egentlig ville jeg bli utvikler

Da Martin i fjor fullførte en bachelor i informatikk gikk han rett fra skolebenken og ut i jobb hos Syscom.

Der jobber han som SecOps-konsulent, et bindeledd mellom sikkerhet og drift. Samtidig tar han en master i informasjonssikkerhet ved NTNU på Gjøvik.

– Egentlig ville jeg bli programmerer, som er noe jeg har ønsket hele livet. Men så tok jeg et sikkerhetskurs på skolen og likte det. Og så syntes jeg hacking er litt tøft også, da. Det er litt en guttedrøm å jobbe med dette, sier Ingensen.

Nikolai Magnussen har på sin side under to år igjen av sivilingeniørstudiet i informatikk ved Universitetet i Tromsø, men også han ser fram til å jobbe med IT-sikkerhet etter fullført utdannelse.

– Det er en fin og småpompøs tittel, gliser Magnussen om sin nye hedersbetegnelse som «master of cyber security».

Pengepremien kommer godt med nå som begge planlegger å reise sammen til DefCon i Las Vegas til sommeren, en av verdens største hackerkonferanser.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.