Masseoppsigelse av ingeniører i Nera

Nera Satcom går inn i en ny stor oppsigelsesrunde, etter heftig resultatfall.

Nera Satcom går inn i en ny stor oppsigelsesrunde, etter heftig resultatfall.

Nera Satcom, et datterselskap av Nera ASA, har slitt lenge. I november i fjor ble det vedtatt at 40 årsverk skulle bort.

    Les også:

Nå viser det seg at dette ikke var nok. Det kommer en ny og større oppsigelsesrunde, og denne gangen går det langt hardere utover utviklingsvirksomheten.

58 personer har i dag blitt informert om at de sannsynligvis vil bli oppsagt innen utgangen av august. Rundt halvparten av disse er sivilingeniører.

Under forrige oppsigelsesrunde ble det en god del konflikt av store forskjeller i sluttpakkene. Helge Skaar, informasjonsdirektør i Nera ASA, mener det er forståelse for at det nå må kuttes.

– Dette er tungt for alle. Men jeg opplever at det er forståelse for nødvendigheten av å gjøre relativt kraftige tiltak, sier han.

Skaar beskriver en situasjon med langvarige og økende underskudd.

– Overskuddet på 35 millioner i Nera Satcom første halvår i fjor er snudd til underskudd på 25 millioner i år. Det kan vi ikke leve med, sier Skaar.

Virksomheten det nå skal kuttes i, omfatter både satellittkommunikasjon og bredbåndsvirksomhet. Begge områdene har svekket resultat, satellittdelen fra 41 millioner i overskudd første halvår 2004, til 14 samme periode i fjor. Bredbåndsvirksomheten økte samtidig underskuddet fra 6 til 39 millioner.

– Vi har fortsatt rundt 100 ansatte igjen innen utvikling, og totalt over 200 i Nera Satcom, sier Skaar.

Til toppen