RESULTATERFINANS

Masseoppsigelser i Adobe

Programvare­­­giganten går på en smell etter skuffende salg av deres nye flaggskip.

4. des. 2008 - 10:26

Adobe er et av verdens største programvareselskap, og har i flere år opplevd fremgang drevet av sine kjerneprodukter Creative Suite og Acrobat.

Nå kunngjør det amerikanske selskapet at de må kutte 600 stillinger og gjennomføre omstruktureringer som følge av skuffende resultater.

Nedbemanningen er allerede i gang og gjenspeiler åtte prosent av selskapets ansatte, ifølge en talsperson hos Adobe.

Adobes toppsjef Shantanu Narayen uttaler at kuttene kommer som følge av den globale økonomikrisen, som han sier ga en kraftig knekk i selskapets omsetning i fjerde kvartal.

Omsetningssvikten skyldes ifølge Adobe skuffende salg av selskapets flaggskip Creative Suite, som ble lansert i oppdatert versjon på tampen av tredje kvartal.

Programpakken CS4 innholder blant annet klassikere som Photoshop og Illustrator, produkter som dominerer blant illustratører og designere.

Selskapets siste regnskapskvartal som ble avsluttet 28. november viser omsetning på mellom 912 og 915 millioner dollar. Til sammenligning var målet å nå mellom 925 og 955 millioner dollar.

Adobe nedjusterer samtidig utsiktene for inneværende periode med rundt ti prosent. Selskapet ser nå for seg en kvartalsmessig omsetning på 800-850 millioner dollar, som er langt mindre enn de 931 millionene som Wall Street-analytikere forventet, skriver Wall Street Journal.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.