BEDRIFTSTEKNOLOGI

Massiv Adobe-lansering

Fornyer 14 produkter på en gang.

Adobe har fornyet 14 ulike Creative Cloud-produkter og introdusert nye maskinvare til iPad.
Adobe har fornyet 14 ulike Creative Cloud-produkter og introdusert nye maskinvare til iPad. Bilde: Adobe
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. juni 2014 - 13:56

Adobe lanserte i går nye versjoner av de fjorten viktigste pc-applikasjonene i Creative Cloud, inkludert Photoshop, Illustrator, Dreamweaver og Premiere Pro. I tillegg kom selskapet med fire nye iOS-applikasjoner og oppdaterte Creative Cloud-tjenester. Ifølge Adobe er dette selskapets største programvarelansering siden CS6 kom for drøyt to år siden.

Blant nyhetene i Photoshop CC er effekter for å skape et inntrykk av bevegelse i bilder, og samt en mulighet for å starte en maske basert på at programmet automatisk velger hvilke områder i bildet som er i fokus. Det loves også bedre støtte for enheter med berøringsskjerm.

Illustrator CC inkluderer det som kalles for Live Shapes, som skal gjøre det raskt å transformere rektangler om til komplekse former, og deretter returnere til originalen med få klikk. Dessuten loves raskere rendering av vektorgrafikk dersom pc-en kjører Windows og har et Adobe-sertifisert grafikkort med grafikkprosessor fra Nvidia.

Webdesign-produktet Muse CC har fått 64-bit støtte, støtte for HiDPI-skjermer og mulighet for forhåndsvisning og optimalisering av design beregnet for henholdsvis pc, nettbrett og smartmobiler.

Det loves blant annet bedre integrasjon mellom videoprogrammene After Effects og Premiere Pro. Sistnevnte skal dessuten ha fått bedre grafikkytelse.

Blant nyhetene i Dreamweaver CC er Element Quick View, som skal gjøre det enklere for webutviklere å se og modifisere strukturen til websidene. Edge Animate CC skal på sin side ha fått støtte for HTML5-vennlige videosnutter.

En langt mer komplett oversikt over hva som er nytt i hver av CC-applikasjonene får man ved å velge det enkeltproduktet man er interessert i på denne siden, og deretter å velge «Hva er nytt?» fra menyen.

Tre av de fire nye iOS-appene er beregnet for iPad. Adobe Sketch omtales som en sosial app for frihåndstegning, Adobe Line er derimot laget for presisjonstegning og skissering. Photoshop Mix er på sin side beregnet for komponering og maskering av bilder. Appen kan blant annet åpne og lagre PSD-filer.

Den fjerde nye appen er Lightroom for iPhone, som Adobe hevder at tilbyr den mest effektive måten å administrere og redigere bilder på tvers av pc-er, mobile enheter og weben.

Maskinvare

Adobe har dessuten begynt å levere maskinvare. Adobe Ink er en aluminiumpenn for blant annet tegning på iPad. Inkludert i pakken er også Adobe Slide, en digital linjal som kan brukes sammen med Ink. Den skal gjøre det enklere å lage blant annet rette linjer og perfekte sirkler på iPad. Foreløpig selges disse kun i USA for omtrent 200 dollar, men kommer trolig i salg i andre regioner i løpet av året.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.