BEDRIFTSTEKNOLOGI

Massiv interesse for ny Samsung-mobil

Har forhåndssolgt 30 prosent av den planlagte produksjonen.

Samsung Galaxy S II
Samsung Galaxy S II Bilde: Samsung
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. mai 2011 - 12:49

Selv om salget av Android-mobiler stadig går mot nye høyder, er det ingen enkeltmodell som virkelig har utmerket seg med salgstall som kan sammenlignes med det Apple oppgir for iPhone. Dette er også naturlig, siden de som velger Android kan velge mellom mange titalls ulike modeller.

Men nå kan det se ut som at det har kommet en modell som alene kan oppnå ganske så store markedsandeler, selv om også ZTE Blade kanskje vil være en enda hetere kandidat på grunn av den lave prisen.

Smartmobilen det er snakk om, er Samsungs Galaxy S II. Denne mobilen har allerede fått svært gode testomtaler. Digi.nos søsternettsted, Dinside.no, omtaler mobilen som den beste de noensinne har testet.

Samsung Galaxy S II <i>Bilde: Samsung</i>
Samsung Galaxy S II Bilde: Samsung

Mobilen ser ut til å komme i norske butikker først om noen dager, men allerede har Samsung kunngjort at interessen for mobilen er svært høy. Ved utgangen av april hadde selskapet mottatt forhåndsbestillinger på tre millioner eksemplarer av mobilen.

Sammenlignet med de 18,65 millioner iPhone-mobilene Apple solgt i forrige kvartal, er dette kanskje ikke så mye.

Men Samsung oppnådde ny «personlig» rekord med Galaxy S-modellen, som i januar passerte ti millioner solgte eksemplarer, sju måneder etter lanseringen. Da er et forhåndssalg på tre millioner en god begynnelse til å sette ny «pers».

Ifølge Samsunghub.com planlegger Samsung å selge ti millioner eksemplarer av Galaxy S II i år.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.