KARRIERE

Måtte til Sverige for å hente IT-dame

Internett-selskapet Webhuset måtte helt til Sverige for å finne en kvinnelig medarbeider.

6. juni 2007 - 08:13

IT-bransjen sliter med en lav kvinneandel. At det er vanskelig å finne en kvinne er Universitet i Bergen det beste eksempelet på. UiB honorerer instituttene med 100 000 kroner for hver kvinne de klarer å sende fra lesesalen til arbeidsplasser.

Nå tar CRM-selskapet Webhuset i Bergen nye grep, og går over landegrensen for å finne en kvinnelig medarbeider.

- Med bare menn på lønningslisten, har vi i lang tid søkt etter kvinnelige medarbeidere. Vi måtte helt til Sverige for å finne henne, smiler gründer Erik Windahl-Olsen.

Mangelen på kvinner i IT-bransjen har etterhvert ledet til diverse tiltak fra studiesteder, rekruttering og IKT-næringen.

Erik Windahl-Olsen måtte altså helt til Sverige for å ansette en svensk kvinne til selskapets hovedkontor i Bergen, som hittil består av 15 menn. Hun starter først ved avdelingen i København, men får uansett bare mannlige kolleger.

- Vi er veldig glad for å ha funnet frem til en kvinne med de rette kvalifikasjonene. Hun skal lede opplæringsenheten, såkalt Customer Succsess Team i København, med ansvar for kundesupport og brukerstøtte, forteller gründeren.

Windahl-Olsen er fast bestemt på at de beste IT-bedriftene er og blir de som slipper kvinnene til. Han er overbevist at et dynamisk og kreativt miljø kun kan formes om det er

en blanding av menn og kvinner.

- Nå er vi nesten i ferd med å betale for å få en dame til hovedkontoret i Bergen. Vi er blitt litt utålmodig i blikket, er stadig utkikk etter jenter, men klarer ikke å få den siste dansen, fortviler Windahl-Olsen, som poengterer at det er ønskelig med en viss balanse i kjønnsregnskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.