BEDRIFTSTEKNOLOGI

McAfee utfordrer Norman

Verdens største produsent av viruskontroll-programvare, McAfee Associates, skjerper satsingen i Skandinavia og utfordrer dermed Norman Data Defense på sistnevntes hjemmebane. Norman har idag en markedsandel i Norge på mellom 60 og 70 prosent.

Eirik Flaa
23. okt. 1997 - 14:57

På det internasjonale markedet har McAfee en svært dominerende posisjon. Selskapet har det siste året hatt en formidabel vekst, blant annet gjennom internasjonal ekspansjon og sterk satsing på OEM-kunder.

I Norge og Sverige derimot, er situasjonen en helt annen. Det norske markedet er dominert av Norman Data Defense som har en markedsandel på antivirus-programvare på mellom 60 og 70 prosent, mens det i Sverige er en av McAfees hovedkonkurrenter, Dr Solomon, som dominerer.

Nå ønsker McAfee å satse sterkere i Norden, blant annet skal den skandinaviske salgsstyrken på fire personer som har base i Stockholm dobles. Selskapet akter også å styrke støttefunksjonene i regionen.

- Vi har så langt lykkes å bli markedsleder i alle de landene vi har satset i, med unntak av England. Her har Dr Solomon en meget sterk posisjon på bedriftsmarkedet som vi hittil ikke har klart å tukte, sier markedssjef for McAfee i Europa, Jeff Honeycomb, til digi.no. Han legger til at McAfee på det engelske markedet likevel har gjort det svært godt på detaljistnivå, noe de også akter å gjøre på det norske markedet.

- Det er nok lettest å lykkes i detaljistmarkedet, men dette betyr ikke at vi ikke dedikerer oss mot bedriftsmarkedet. Vår målsetning, i Norge som i de øvrige landene vi går inn i, er å etablere oss som ledende i begge disse markedene i løpet av kort tid, sier Honeycomb.

Det hittil marginale salget McAfee har hatt i Norge har foregått gjennom forhandleren Ravenholm Computing, og første skritt på veien mot konsolidering i det norske markedet har vært å styrke relasjonene til Ravenholm. McAfee har gått aktivt inn i den norske delen av forhandlerselskapet for å drive opplæring rundt McAfees datasikkerhetsprodukter, i tillegg til at Ravenholm har sendt en medarbeider på opplæring til McAfees europeiske hovedkvarter i Nederland.

Hos Norman Data Defense i Norge kommer ikke McAfee-satsingen som noen bombe.

- Vi har vel aldri trodd at vi skulle få beholde dagens dominerende posisjon uten at noen av de store utenlandske konkurrentene ville prøve seg, sier administrerende direktør i Norman Data Defense AS, Tom Christensen, til digi.no. Han sier han har respekt for McAfee, men tror selskapet vil møte mange av de samme problemene de har hatt i England.

- Dr Solomon er engelsk, og Norman er norsk, noe jeg tror er en stor fordel. I tillegg står Norman svært sterkt her hjemme med hensyn til support, sier Christensen. Han tror heller ikke detaljistmakedet vil bli noen lett match for McAfee.

- Tatt i betraktning de OEM-avtaler vi per i dag har på detaljistnivå, tror jeg ikke McAfee vil få noen lett jobb, avslutter Christensen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.