Med en gigabyte minne i skjermkortet

ATI har doblet minnemengden et nytt FireGL-kort beregnet for profesjonell bruk.

ATI har doblet minnemengden et nytt FireGL-kort beregnet for profesjonell bruk.

ATI annonserte denne uken det selskapet hevder er verdens første grafikkort for arbeidsstasjoner som er utstyrt med 1 GB. Kortet heter FireGL V7350 og leveres også i en 512 MB utgave, FireGL V7300.

Den store minnemengden skal komme til nytte for brukere innen design og bildebehandling som arbeider med svært store datasett.

De nye kortene har en prosessor basert på 90 nanometers prosessteknologi med en skalerbare, "ultra-threaded" arkitektur som skal gi høyere ytelse ved parallellprosessering. Kortene benytter en 512 bits ringminne-arkitektur. Dette skal gi en minnebåndbredde på 41.6 gigabytes per sekund. Flyttallsytelsen skal være sju ganger så høy som den til en 3 GHz Pentium 4-prosessor.

Kortene er utstyrt med et grafikkinstruksjonsrør med 10 bit per RGB-komponent, i stedet for de vanlige 8 bit.Dette skal gi fargepaletter på mer enn én milliard forskjellige farger.

I tillegg skal avanserte skjermer som støtter 16 bits per RGB-komponent kunne fullt ut utnyttes med de nye kortene, som leveres med to dual-link-kontakter og gjør det mulig å vise bilder som er mer enn 5000 piksler brede.

Kortene skal greie å produsere 9,6 milliarder piksler og 1,2 millioner vertekser i sekundet. Det støtter Shader Model 3.0 og er utstyrt med 16 pikselshader-prosessorer.

Arbeidsstasjoner med disse kortene er allerede på vei ut på markedet fra en rekke leverandører. Separat har kortene en veiledende pris på henholdsvis 1999 og 1599 dollar.

Til toppen