BEDRIFTSTEKNOLOGI

MeeGo-mobil kan trolig bruke Android-apps

Men finske Jolla vil holde de detaljerte planene for seg selv en stund til.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. aug. 2012 - 14:52

Sjefen for finske Jolla, som skal tilby én eller flere smartmobiler basert på MeeGo-plattformen som tidligere ble utviklet av Nokia og Intel, har i et intervju med finske 3T lettet litt på sløret om hvordan selskapet skal kunne opparbeide seg et konkurransedyktig applikasjonsøkosystem for de kommende mobilene. Artikkelen, som er på finsk, har blitt referert ArticStartup.

Jussi Hurmola, altså Jolla-sjefen, kommer ikke akkurat med klar tale, slik han blir gjengitt at 3T, men det går fram at han mer eller mindre fortalte av Jolla-mobilene vil ha støtte for applikasjoner utviklet til Android, i tillegg til Qt-baserte applikasjoner.

Det vil i så fall gi Jollas MeeGo-baserte mobiler pangstart når det gjelder applikasjoner, siden det finnes mer enn 600 000 bare i Google Play. Om alle vil være kompatible med Jollas løsning, vil tiden vise. Det er heller ikke gitt at Jolla-mobilen på en enkel måte kan knyttes til Googles markedsplass. Trolig vil applikasjonsutviklerne måtte distribuere applikasjonene gjennom en separat markedplass som tilbys av Jolla, men dette innebærer sannsynligvis mindre arbeid enn å lage egne Jolla/MeeGo-versjoner av de samme applikasjonene.

Hvordan Jolla-mobilene skal kunne kjøre Android-applikasjoner er i alle fall ikke offentliggjort. 3T nevner en ACL-løsning (Application Compatibility Layer), men til ArticStartup sier Jolla at dette bare er spekulasjoner.

I intervjuet lover Hurmola også at Jolla-mobilene skal tilby bedre multitasking enn konkurrerende produkter og at brukergrensesnittet skal være langt mer moderne enn de fire-fem år gamle brukergrensesnittene man finner i iOS og Android.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.